Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το αίτημα του Ερντογάν: Ζήτησε να συναντήσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στο Μανχάταν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι προσπάθειες του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να εξασφαλίσει έστω και μικρής διάρκειας διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, απέτυχαν.

Ο Λευκός Οίκος απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Τούρκου προέδρου και μάλιστα δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις των Τούρκων ότι ο Ερντογάν έχει υποτίθεται να πει “κάτι σημαντικό” στον Αμερικανό Πλανητάρχη, που αφορά το Αφγανιστάν.

Τα δημοσιογραφικά τσιράκια του Τούρκου προέδρου διέδιδαν εδώ και μέρες ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε διμερή συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν. Και ότι στη διάρκεια της θα συζητήσει το μείζον θέμα του αεροδρομίου της Καμπούλ και τις κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποτυχία τους να εξασφαλίσουν διμερή συνάντηση, οι Τούρκοι πρότειναν μία πολύ σύντομη συνάντηση, αυτές που χαρακτηρίζονται “στο πόδι”. Όμως και πάλι δεν συμφώνησαν οι Αμερικανοί.

Στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τις διμερείς συναντήσεις του προέδρου Μπάιντεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Ινδίας, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας στην Ουάσιγκτον, και με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας στη Νέα Υόρκη.

Επίσης θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν για να του δώσει εξηγήσεις για τη συμφωνία με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αποκλεισμός του Ερντογάν σίγουρα θα τον έχει εξοργίσει, αν και είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει έστω και ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Αμερικανό πρόεδρο για να το χρησιμοποιήσει η προπαγανδιστική του μηχανή.

Η Ομογένεια “κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο: “Ευλόγησε” τον Ερντογάν, φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: