Κόντρα 164 εκατ. δολαρίων: Η Τζολί κέρδισε στα δικαστήρια τον αμπελώνα στη Γαλλία από τον Μπραντ Πιτ [video]

File photo Το λαμπερό πρώην ζευγάρι του Χόλυγουντ Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί. EPA/IAN LANGSDON *** Local Caption *** 02736635




Δεν έχει τέλος η κόντρα της Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ, η οποία εδώ και καιρό έχει μεταφερθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτή τη φορά, το διάσημο πρώην ζευγάρι ερίζει για έναν αμπελώνα στη Γαλλία, σε μία μάχη για το ποσό των 164 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη διαφορά για την ιδιοκτησία του Σατό Μιραβάλ (Chateau Miraval) στο γαλλικό διαμέρισμα Βαρ, νικήτρια βγήκε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία, σύμφωνα με το PEOPLE, το οποίο επικαλείται δικαστικά ντοκουμέντα, κέρδισε το νομικό δικαίωμα για να πουλήσει το μερίδιο το δικό της και του Μπραντ Πιτ από το οινοποιείο, τον αμπελώνα και το ακίνητο σε τρίτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αμπελώνας ήταν και το μέρος όπου η Αντζελίνα Τζολί είχε πει το μεγάλο Ναι στον τότε αγαπημένο της και οι δύο Χολυγουντιανοί ηθοποιοί είχαν τελέσει τον γάμο τους το 2014.

Η Τζολί είχε προηγουμένως αντιμετωπίσει προβλήματα όταν θέλησε να πουλήσει τις μετοχές της στην Quimicum, την εταιρεία που ελέγχει τον αμπελώνα, εξαιτίας των διαδικασιών του διαζυγίου. Τον Ιούλιο μάλιστα ζήτησε από δικαστήριο στην Καλιφόρνια να επιτρέψει την πώληση παρά το γεγονός ότι ακόμη βρίσκονταν στη διαδικασία να ολοκληρώσουν το διαζύγιο.

Η εταιρεία όμως του Μπραντ Πιτ, η Mondo Bongo, κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας της Τζολί, της Nouvel, προκειμένου να διατηρήσει την πλειοψηφία του μεριδίου.

Ο αμπελώνας Σατό Μιραβάλ. Screenshot via Youtube
All About Stars

Όταν οι δύο ηθοποιοί αγόρασαν τις πρώτες μετοχές τους στην Quimicum το 2008, οι εταιρείες τους χώρισαν τα ποσοστά κυριότητας σε 60%-40%, με την Mondo Bongo να κρατά το πλειοψηφικό πακέτο. Το 2013, τα ποσοστά εξισώθηκαν (50-50) όταν η εταιρεία του Πιτ μετέφερε μετοχές στη Nouvel.

Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, ο ηθοποιός πούλησε στην πρώην σύζυγό του το 2013 τις μετοχές στο συμβολικό ποσό του 1 ευρώ, τιμή χαμηλότερη από την πραγματική τους αξία, και τώρα επιδιώκει να θεωρηθεί η μεταφορά άκυρη.

Σημειώνεται ότι ο Μπραντ Πιτ είχε επενδύσει στον αμπελώνα με σκοπό να τον εκμεταλλευτεί οικονομικά αλλά και να χρησιμοποιεί την έκταση και το οίκημα για προσωπική χρήση. Ο ίδιος ο ηθοποιός άλλωστε είχε επιμεληθεί και φροντίσει για την ανέγερση της ιδιοκτησίας.

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε αίτηση διαζυγίου το 2016. Από τότε έχουν εμπλακεί με τον Μπραντ Πιτ σε μία δικαστική μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Πληροφορίες από το PEOPLE

Πέντε λεπτά από τον Μπραντ Πιτ: Σε αρχοντικό $25 εκ. ζει η Τζολί με τα 6 παιδιά της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: