Απόλυτη επικράτηση παραλλαγής Δ στη χώρα μας: Δεν εντοπίζεται η Παραλλαγή Μ

File Photo: Eρευνητής σε εργαστήριο μελέτης για τον κορωναϊό. Επιστήμονες στην ΕΕ ανέπτυξαν ενα νέο τεστ ανίχνευσης ειδικά για την Όμικρον. EPA, Djordje Savic




Απόλυτη είναι η επικράτηση της παραλλαγής Δ του κορωναϊού σε εννέα από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας μας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας η επικράτηση της παραλλαγής Δ στα νέα στελέχη που εντοπίστηκαν έφτασε στο 100%.

Στο σύνολο της επικράτειας η παραλλαγή Δέλτα έχει φτάσει το 99,22%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέο στέλεχος της Παραλλαγής Μ στη χώρα μας. Τη συγκεκριμένη μετάλλαξη , που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο,  οι επιστήμονες την θεωρούν ανθεκτική στα εμβόλια.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ από τις αρχές Ιουλίου (οπότε είχαν εντοπιστεί 6 στελέχη της μετάλλαξης B.1.621) μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανένα νέο στέλεχος της συγκεκριμένης παραλλαγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στα 2.170 τα νέα κρούσματα: 43 θάνατοι, 384 διασωληνωμένοι – το 89,3% ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: