Στέλνει επιπλέον βοήθεια η Ρωσία για τις πυρκαγιές: Δυο θηριώδη Ιλιούσιν και δυο ελικόπτερα

File photo: Τα «ιπτάμενα ρωσικά τάνκερ» όπως αποκαλούνται τα Ιλιούσιν,  από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 αποστέλλει η Μόσχα στην Ελλάδα.

Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

  • Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Τα «ιπτάμενα ρωσικά τάνκερ» όπως αποκαλούνται τα Ιλιούσιν,  από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» είχε αναφέρει νωρίτερα σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανταποκρινόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που μάχεται με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

  • «Λόγω του έκτακτου αιτήματος της κυβέρνησης της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που δρα στην κατάσβεση πυρκαγιών στις κεντρικές περιφέρειες της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στους οποίους διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παραχώρηση ενός δεύτερου αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Beriev-200.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr – Βασίλης Νέδος/ ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Αυγερινού, Μόσχα – Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τη Mόσχα θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισουστίν για το Beriev -200

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: