Ο Ερντογάν απειλεί τα τηλεοπτικά δίκτυα: Να μην δείχνουν εικόνες ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά…

Πολίτες προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές στο χωριό Yuvarlakcay της Τουρκίας. EPA, ERDEM SAHIN




Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euractiv (μέσω του AFP) επισημαίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς γύρω από σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην τουρκική παραθεριστική πόλη Μίλας στο Αιγαίο, που έχει προκαλέσει μεγάλο φόβο και θυμό στους πολίτες.

Αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα φονικών πυρκαγιών που δοκιμάζουν την ηγεσία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Recept Tayyip Erdogan).

Οι πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει γύρω από τους κύριους προορισμούς διακοπών της Τουρκίας βλάπτοντας επίσης τις κυβερνητικές ελπίδες για ανάκαμψη της εύθραυστης οικονομίας μέσω τουρισμού.

Η Υπηρεσία Δορυφορικής Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) δήλωσε ότι το μέτρο έντασης των πυρκαγιών «έχει φτάσει σε πρωτοφανείς τιμές σε ολόκληρο το σύνολο δεδομένων, από το 2003».

Ο φορέας παρακολούθησης των ΜΜΕ ενημέρωσε την Τρίτη τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ότι ενδέχεται να τους επιβληθούν πρόστιμα, εάν συνεχίσουν να προβάλλουν ζωντανά πλάνα από τις φλόγες ή εικόνες ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν φωνάζοντας.

Ο ίδιος ο Erdogan υφίσταται γελοιοποίηση επί μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί περαιτέρω ότι είναι πολύ αργός να δεχτεί προσφορές ξένης βοήθειας – συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής αντίπαλης Ελλάδας – και για μη σωστή συντήρηση των πυροσβεστικών αεροπλάνων. [Turkey saves power plant from ‘unprecedented’ wildfires]

ΠΗΓΗ: Euractiv (AFP) – Turkey saves power plant from ‘unprecedented’ wildfires

Οργή εναντίον του Ερντογάν: Οι φλόγες στην μεσογειακή ακτογραμμή απειλούν να τον “κάψουν” πολιτικά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: