Με τον φιλέλληνα Αμερικανό Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης

FILE PHOTO: Από συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, αύριο Πέμπτη στις 9:30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, θα μιλήσει αύριο Πέμπτη στις 21.00 στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο του Forum «Η Ελλάδα το 2040».

  • Η ομιλία, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, θα μεταδοθεί μέσω live streaming στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (greece2021.gr).

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι διακεκριμένος Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός. Από το 2006 υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ από το 2021 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας του.

Διαχρονικός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων εντός και εκτός του Αμερικανικού Κοινουβουλίου, ο κ. Μενέντεζ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το East Med Act, η υιοθέτηση διακομματικού Ψηφίσματος της Αμερικανικής Γερουσίας για τη Διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, η προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας και σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Μάλιστα προσφάτως απηύθυνε έκκληση προς τις Αμερικανικές Αρχές να προσφέρουν περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στην ομιλία του, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αναμένεται να αναλύσει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει προς υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων, αλλά και να περιγράψει τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που καλείται η Ελλάδα να διαδραματίσει στο νέο διεθνές περιβάλλον τις επόμενες δεκαετίες.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Σύγκρουση στη Βουλή: Μετράγαμε φέρετρα στο Μάτι, τώρα στρέμματα, είπε ο Μητσοτάκης * Τυμβωρυχία και ψέματα, η απάντηση Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: