Πέρασε οριακά από τη Γερουσία το πακέτο Μπάιντεν για επενδύσεις ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων

Photo Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το τεράστιο πρόγραμμα δαπανών, στην Ουάσινγκτον, των ΗΠΑ, στις 10 Αυγούστου 2021. EPA/Oliver Contreras / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Την έγκρισή της για το τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Τζο Μπάιντεν, έδωσε η Γερουσία των ΗΠΑ, αφού είχε ήδη ψηφίσει χθες, ένα νομοσχέδιο 1 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές με 69 ψήφους έναντι 30.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από συζήτηση 14-1/2 ωρών νωρίς το πρωί της Τετάρτης και το πρόγραμμα εγκρίθηκε με 50 ψήφους έναντι 49, καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν με βάση τις κομματικές γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ψηφοφορία αυτή αποτελεί την αρχή συζητήσεων που θα διαρκέσουν εβδομάδες μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπάιντεν σχετικά με τις προτεραιότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται η προσχολική παιδεία για όλους, η στέγαση και οι φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες.

Καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν μικρές πλειοψηφίες και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, θα χρειαστεί να διαμορφώσουν ένα πακέτο που θα κερδίσει την υποστήριξη τόσο των προοδευτικών, όπως η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που θέλουν σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και των μετριοπαθών, περιλαμβανομένης της γερουσιαστή Κίρστεν Σινέμα, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέγεθος του νομοσχεδίου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Με το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών υπέρ, ο Μπάιντεν κέρδισε την ψήφο της Γερουσίας για το νομοσχέδιο για τις υποδομές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: