Οι Γερμανοί έβαλαν την ουρά στα σκέλια: Στέλνουν τελικά βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

FILE PHOTO: Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, στις Βρυξέλλες. EPA, STEPHANIE LECOCQ, POOL




Η Γερμανία στέλνει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα λόγω των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών εκεί, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα ZEIT Online.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο DPA ότι η Γερμανία προσέφερε ενεργά βοήθεια χθες το βράδυ, την οποία η Ελλάδα στο μεταξύ αποδέχτηκε.

«Πυροσβέστες από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Έσση και την Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW) προετοιμάζονται να αναχωρήσουν με υπηρεσιακά οχήματα για την Ελλάδα προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εκεί».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την περιοχή όπου θα επιχειρήσουν, την ώρα αναχώρησης και τη διαδρομή συντονίζονται επί του παρόντος με την Ελλάδα, ανέφερε.

Η Γερμανία προσφέρθηκε επίσης να παράσχει υποστήριξη στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών ενοικιάζοντας τα κατάλληλα ελικόπτερα με την απαιτούμενη χωρητικότητα φορτίου. Προς το παρόν δεν είναι σαφές, εάν ζητήθηκε από την Ελλάδα η αποστολή ελικοπτέρων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Bundestag επέκριναν το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει στείλει μέχρι τώρα καμία βοήθεια στην Ελλάδα με αφορμή τις πολυάριθμες δασικές πυρκαγιές. Πολλές χώρες της ΕΕ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη στείλει πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Ελλάδα για την μάχη με τις φλόγες.

ΕΞΑΛΛΟΥ, συμφωνα με την RTL λογω των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αποστέλλει σχεδόν 60 πυροσβέστες στην Αθήνα. Εκπρόσωπος της τοπικής Πυροσβεστικής ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αυτοκινητοπομπή 19 οχημάτων θα ξεκινήσει από τη Βόννη το πρωί της Κυριακής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Herbert Reul (CDU) δήλωσε στο DPA: «Μόλις πριν από λίγες ημέρες λάβαμε οι ίδιοι ευρωπαϊκή υποστήριξη μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες».

Τώρα, σχεδόν 60 πυροσβέστες από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ξεκινούν το ταξίδι προς την Ελλάδα για να μπουν στην μάχη κατά της φωτιάς. «Αυτή είναι η αλληλεγγύη στην πράξη».

Οι δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έως την Πέμπτη. «Καταδεικνύεται ότι οι προετοιμασίες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προστασίας από τις καταστροφές που κάναμε και εμείς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είχαν νόημα», δήλωσε ο Reul.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι δυνάμεις προέρχονται από τη Βόννη, το Λεβερκούζεν και το Königswinter.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στα 56 άτομα περιλαμβάνονται 48 πυροσβέστες, τέσσερεις εκπρόσωποι οργανώσεων βοήθειας και τέσσερις ειδικοί σύμβουλοι για την πυρόσβεση στην βλάστηση. Η αυτοκινητοπομπή θα κινηθεί ανεξάρτητα από την βοήθεια που θα σταλεί από το κρατίδιο της Έσσης.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η Γερμανία προσέφερε ενεργά βοήθεια το προηγούμενο βράδυ.

«Πυροσβέστες από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Έσση και την Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) ετοιμάζονται να ξεκινήσουν γρήγορα με υπηρεσιακά οχήματα το ταξίδι προς την Ελλάδα για να υποστηρίξουν την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου στο DPA στο Βερολίνο.

Η Γερμανία προσφέρθηκε επίσης να υποστηρίξει την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών ενοικιάζοντας κατάλληλα ελικόπτερα με το απαραίτητο ωφέλιμο φορτίο.

Πολιτική αναστάτωση στην Τουρκία του Ερντογάν για τις φωτιές: Η “βιβλική καταστροφή” στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: