Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, μεταξύ άλλων η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί για τα τεκταινόμενα…

…στο Κραν Μοντάνα, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, οι διεργασίες για χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου, οι έρευνες για την ψευδή είδηση για θάνατο 12χρονου από εμβόλιο και η υγεία του Μητροπολίτη Μόρφου μετά την μόλυνσή του με κορωνοϊό.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Αναστασιάδης: Ο Ακκιντζί διέψευσε το αφήγημα για το Κραν Μοντάνα» γράφει για την δήλωση του ΠτΔ με αφορμή συνέντευξη του τέως Τ/κ ηγέτη για τις συνομιλίες στο ελβετικό θέρετρο. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στο Αφγανιστάν και γράφει για στιγμές απόγνωσης. Η «Α» σε άλλο θέμα προβάλλει τα αρνητικά rapid test για τους κατοίκους στις Τρεις Ελιές μετά την ανακοίνωση ότι ο Μόρφου είναι θετικός στο κορωνοϊό.

«Βάλαμε μπρος και για τρίτη δόση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι ειδική ομάδα του Υπ. Υγείας έπιασε δουλειά και θα ανάψει το πράσινο φως για 3η δόση, μελετώντας όλα τα δεδομένα. Αλλού γράφει ότι αστυνομικοί αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο rapid test στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα για δράσεις και μεταρρυθμίσεις για νέους και γυναίκες στο σχέδιο ανθεκτικότητας της Κύπρου.

Με τίτλο «Τέρμα στα παράνομα μπάζα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι τροποποιείται η νομοθεσία για να κλείσει η τεράστια πληγή και ότι θα μπει σύστημα GPS στα οχήματα σκιπ. Αλλού γράφει πως χρονίζουν δέκα σοβαρές ποινικές υποθέσεις και θα γίνει σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία για προώθησή τους. Ο «Φ» επίσης προβάλλει τα χρυσά διαβατήρια και γράφει ότι δόθηκαν εξηγήσεις στην Κομισιόν.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ψάχνει…Kολυμβήθρα του Σιλωάμ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι ο ΠτΔ νομίζει ότι βρήκε στην συνέντευξη Ακιντζί την απάντηση στους επικριτές του. Αλλού αναφέρει ότι επιστρατεύουν ψευδείς ειδήσεις για να σκορπούν φόβο και γράφει για την ψευδή είδηση ότι δήθεν 12χρονος απεβίωσε μετά το εμβόλιο. Η «Χ» επίσης αναφέρει ότι από βδομάδας θα έχουμε νεότερα για την 3η δόση.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πλήρη ανάκαμψη στον τουρισμό το 2024» και αναφέρεται στις δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού στο ΚΥΠΕ για την πορεία του τουριστικού τομέα. Αλλού αναφέρεται στο θέμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για Τ/κ. Η εφημερίδα επίσης αναφέρει ότι προειδοποιούν οι ακτιβιστές ενόψει κυνηγετικής περιόδου.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» με τίτλο «Μετά τη Συρία, το Αφγανιστάν και στη μέση η Τουρκία» γράφει για νέο κίνδυνο για μεταναστευτικές ροές προς Κύπρο. Αλλού αναφέρεται σε αυξήσεις στις αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στην κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων στην παγκόσμια οικονομία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: