Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι αντιδράσεις που προκαλούνται σε σχέση με την υποχρέωση που θα έχουν οι φοιτητές που δεν εμβολιάστηκαν να υποβάλλονται σε PCR τεστ, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα πανεπιστήμια…

…η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι ανησυχίες της ΕΕ για ένα κύμα μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές χώρες, το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου ασθένησε με κορωνοϊό και η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αντιμέτωπος με τις αμαρτίες…» πως ο Μητροπολίτης Μόρφου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αλλού αναφέρει πως ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως σε επαρχία της Τουρκίας θα μετατραπεί το ψευδοκράτος και ότι για να επανεκλεγεί ο Ερντογάν το 2023 θα υποδαυλιστεί περισσότερο ο εθνικισμός μεσω της Κύπρου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως τρεις νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό και 433 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Δώρον άδωρον τα safepass στους Τ/κ αναφέρεται σε προβλήματα και παράπονα από την πρώτη μέρα για προϋποθέσεις που παραβιάζουν ακόμα και προσωπικά δεδομένα στη διαδικασία εξασφάλισης Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού από τους Τ/κ. Αλλού αναφέρει πως θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μόρφου Νεόφυτος. Επίσης αναφέρει πως τρίζει τα δόντια ο πληθωρισμός στην Κύπρο.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στη μέγγενη οι φοιτητές» πως στριμώχνει τους φοιτητές το κόστος των PCR και πως το Υπουργείο Υγείας θα προκηρύξει διαγωνισμό για τιμές κάτω των 30 ευρώ. Αλλού αναφέρει πως μαγνήτης για τους Ρώσους είναι το Κάβο Γκρέκο. Επίσης αναφέρει πως συναγερμός σήμανε στην ΕΕ για κύμα Αφγανών μεταναστών και ότι η Κύπρος ζήτησε δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων σε γειτονικές χώρες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ε/κ και Τ/κ μαζί για να αποτραπεί η διχοτόμηση» γράφει πως «εφιάλτης» για τον λαό μας είναι το διχοτομικό «όραμα» Τατάρ και Ερντογάν. Αλλού αναφέρει πως και δεύτερη ΜΑΦ λειτουργεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αμμοχώστου. Επίσης σημειώνει πως δεν λήφθηκε καμία απόφαση από την ΕΕ για τους Αφγανούς πρόσφυγες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Όχι’ των φοιτητών σε δαπανηρά τεστ PCR» πως οι φοιτητές λένε πως τα PCR τεστ πρέπει να γίνονται δωρεάν και προειδοποιούν με διαμαρτυρίες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην κατάσταση στο Αφγανιστάν όπου εδραιώνονται οι Ταλιμπάν και εξακολουθεί η απομάκρυνση πολιτών. Επίσης γράφει πως ο Μητροπολίτης Μόρφου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό με ελαφρά συμπτώματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: