Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αφαίρεσητων διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος επειδή υπονομεύουν την κυριαρχία…

…την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της ΚΔ, η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε ένοικους οίκων ευγηρίας και ευπαθείς ομάδες, καθώς και σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Εισαγγελέας για να εξεταστεί η πορεία σοβαρών ποινικών θεμάτων ;όπου αποφασίστηκε η επίσπευση ποινικών ερευνών, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η πανδημία, προβάλλονται πρωτοσέλιδα στο σημερινό Τύπο.

Η Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Μπλόκο σε 14 Τ/κ που προωθούν τη διχοτόμηση» αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως πάρει τα διαβατήρια του Ερσίν Τατάρ και άλλων 13 Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων. Προβάλλει δηλώσεις επίσης του Τατάρ ότι η Μόρφου δεν πρόκειται να επιστραφεί στους Ελληνοκυπρίους και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο. Προβάλλει επίσης την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την καταχώρηση 5ης διακρατικής προσφυγής σε σχέση με τα όσα συνέβησαν και τις τουρκικές ενέργειες στο Βαρώσι.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον κύριο τίτλο «Δεν θα ανανεώσουμε το….(ληγμένο) διαβατήριο του Τατάρ» γράφει ότι πολιτικά λανθασμένη και άνευ ουσίας είναι η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού. Αλλού αναφέρει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει στην Κύπρο η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε ένοικους οίκων ευγηρίας και ευπαθείς ομάδες. Γράφει αλλού ότι η πανδημία και η διαταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν πυροδοτήσει  ένα ράλι στις διεθνείς τιμές βασικών τροφίμων.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει στο κύριο θέμα του πρωτοσέλιδα «Διαβατήρια γιοκ για 14 Τ/Κ» γράφει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αφαίρεση διαβατηρίων από 14 αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος και επίσης την καταχώρηση στο ΕΔΑΔ της 5ης Διακρατικής προσφυγής εναντίον της Τουρκίας. Γράφει επίσης ότι σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Εισαγγελέας για να εξεταστεί η πορεία σοβαρών ποινικών θεμάτων αποφασίστηκε η επίσπευση ποινικών ερευνών κάποιες από τις οποίες χρονίζουν, όπως η κατάρρευση του Συνεργατισμού. Σε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρώην διευθυντές του Τμήματος Δασών σημειώνουν ότι με το κλείσιμο του Δασικού Κολλεγίου έστρωσαν κόκκινο χαλί στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η «Χαραυγή» στον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κινήσεις εντυπωσιασμού αντί πειστικές πρωτοβουλίες» γράφει ότι αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για στέρηση του κυπριακού διαβατηρίου από ‘αξιωματούχους’ του ψευδοκράτους. Αναφέρεται επίσης σε τελεσίγραφο από τους Ταλιμπάν για την απομάκρυνση των Αμερικανών μέχρι την 31η Αυγούστου. Γράφει επίσης ότι «στην πρίζα» είναι τα πανεπιστήμια για τις πρόνοιες του safepass και ότι δεν θα αναμένουν το Υπουργικό.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ανάκληση διαβατηρίων Τουρκοκυπρίων» προβάλλει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση των διαβατηρίων λεγόμενων αξιωματούχων του ψευδοκράτους. Γράφει επίσης ότι παραγγέλθηκε μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων Pfizer και Moderna λόγω του επικείμενου τρίτου εμβολιασμού. Αναφέρεται επίσης σε πρόστιμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ στην πρώτη ημέρα κυνηγίου χθες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

To μήνυμα της Αφγανής δημοσιογράφου Λ. Σαντίτ στις συμπατριώτισές της: “Bγείτε έξω, υψώστε τη φωνή σας”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: