Έντονη κριτική στον Ερντογάν για τις φωτιές… Αλλά αυτός ρίχνει σακούλες με τσάι στους πυρόπληκτους!

FILE PHOTO: EPA, ERDEM SAHIN




Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) δέχεται έντονη κριτική για την εμφανώς πλημμελή αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την έλλειψη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για μεγάλης έκτασης φωτιές.

Καθώς οι πολίτες έχασαν σπίτια και ζώα, ο θυμός στράφηκε κατά της κυβέρνησης, η οποία παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών, ενώ τα υπάρχοντα αεροσκάφη δεν ήταν αξιοποιήσιμα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν προμηθεύτηκε πυροσβεστικά αεροπλάνα, διοχετεύοντας χρήματα σε κατασκευαστικά έργα που βλάπτουν το περιβάλλον.

Επίσης, η κυβέρνηση του Erdogan κατηγορείται ότι υπέσκαψε τις πυροσβεστικές προσπάθειες, αρνούμενη να δεχθεί βοήθεια από δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατά την πρώτη φάση των πυρκαγιών.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο τούρκος Πρόεδρος κατηγορήθηκε για έλλειψη ευαισθησίας επειδή πέταξε σακούλες με τσάι στους κατοίκους της Αττάλειας κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας σαμποτάζ από κούρδους αντάρτες.

Ωστόσο οι ειδικοί υποδεικνύουν κυρίως το ρόλο της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με ατυχήματα που προκλήθηκαν από ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Associated Press – Turkey’s Erdogan faces mounting criticism over wildfires

Ο Λουκασένκο έγινε …Ερντογάν: Υποδέχεται μετανάστες και τους στέλνει στην Ε.Ε. μέσω της Λιθουανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: