Χάος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί στην επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

File Photo: Οικογένειες με παιδιά επιχειρούν να περάσουν από περιφραγμένη με συρματόπλεγμα περιοχή στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. EPA/STRINGER, μέσω ΚΥΠΕ




Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες επτά ημέρες εντός και περιμετρικά του αεροδρομίου της Καμπούλ, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απομάκρυνσης πολιτών, αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την αφγανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα,.

Aυτο έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο του ΝΑΤΟ ο οποιος δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Η κρίση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι δυσάρεστη. Επικεντρωνόμαστε στο να απομακρύνουμε όλους τους ξένους όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος.

Τα πλήθη που συνωστίζονται στο αεροδρόμιο αυξάνονται κάθε ημέρα, την τελευταία εβδομάδα, καθυστερώντας τις επιχειρήσεις, καθώς οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να απομακρύνουν χιλιάδες διπλωμάτες και πολίτες τους, όπως και πολλούς Αφγανούς.

«Οι δυνάμεις μας κρατούν αυστηρές αποστάσεις από τις περιοχές έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προκειμένου να αποφύγουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καμπούλ, Αφγανιστάν

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μπάιντεν και Σάντσεθ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις στην Ισπανία για Αφγανούς πρόσφυγες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: