Μπορεί να φτάσουμε και 5000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου, προειδοποιεί ο καθηγητής Σαρηγιάννης

Photo Τουρίστρια με μάσκα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας του κορωναϊού μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να υπάρξει κλιμάκωση στα κρούσματα, αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Σκάι, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα υπάρξει σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του καθηγητή Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

«Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4000-5000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου» τόνισε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών, ανέφερε πως αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δ σε μια τάξη θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολίαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση.

Πληροφορίες από Σκάι
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

«Τα σαββατοκύριακα ο κορωναϊός διασπείρεται στις παραλίες»: Προειδοποίηση από το ΑΠΘ [γραφήματα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: