Θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό ο Πρόεδρος Μπάιντεν: Θα μιλήσει για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν

O Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την έναρξη της Συνόδου ΕΕ – ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, OLIVIER HOSLET




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει το απόγευμα σχετικά με την αποχώρηση των ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, την αρωγή για την ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ στον αφγανικό λαό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του χθες Τετάρτη.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μπάιντεν θα ενημερωθεί από την ομάδα των συμβούλων του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με την «απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Αφγανιστάν», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν έκαναν «εποικοδομητική και θετική» συζήτηση σχετικά με το σχέδιο η Άγκυρα να αναλάβει τη λειτουργία και τη φρούρηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, μετά την αποπεράτωση της διαδικασίας της αποχώρησης των στρατευμάτων του NATO που απομένουν στη χώρα της Ασίας.

Αυτό αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Άγκυρα έχει προσφερθεί να αναλάβει τη λειτουργία και τη φύλαξη του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση του NATO και είχε συνομιλίες με συμμάχους, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, για οικονομική, πολιτική και επιμελητειακή υποστήριξη.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου χαρακτηρίζεται κλειδί για τις επιχειρήσεις διπλωματικών αποστολών στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση.

Οι διμερείς συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Όστιν και Ακάρ είχαν «εποικοδομητικές και θετικές» συνομιλίες για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά δεν τα βρήκαν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: