Συνολικά 45 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Τρίτη σε όλη τη χώρα

Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από κατοικημένη περιοχή κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σε 45 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά επιχείρησαν 1.012 πυροσβέστες με 424 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 αεροσκάφη, 16 ελικόπτερα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Συνδρομή παρείχε ο στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ο.Τ.Α..

Όσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο Αττικής, είναι σε ύφεση και επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Tην επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: