Σάκαρη και Τσιτσιπάς έτοιμοι για τη νέα μάχη: “Είμαστε ακόμα στους Ολυμπιακούς” δήλωσε με νόημα η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμοι για νέες νίκες. Φωτογραφία via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, στο διπλό μεικτό κι σήμερα (29/8) θα παίξουν απέναντι στο δίδυμο από την Αυστραλία για να μπουν σε τροχιά μεταλλίων, καθώς με νέα πρόκριση εισέρχονται στα ημιτελικά.

«Ήταν οδυνηρό και για τους δύο μας να χάσουμε στο ατομικό. Ήταν σκληρό για μένα χθες και σκληρό για τον Στέφανο σήμερα και η νίκη αυτή μας έδωσε ένα μεγάλο χαμόγελο. Νομίζω ότι το αξίζαμε και είναι σημαντικό ότι είμαστε ακόμα στους Ολυμπιακούς», δήλωσε η Σάκκαρη.

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς σχολίασε:

«Είναι πολύ τιμητικό που παίζουμε για τη χώρα μας κι εκπροσωπούμε τα χρώματά της. Κάθε μέρα που είμαστε εδώ είναι σημαντικό και θέλουμε να μοιράσουμε αυτή την υπερηφάνεια σε όλους. Έχουμε πολλά κοινά με την Μαρία, παλεύουμε και οι δύο και θέλουμε να βγάλουμε το καλύτερο από όλο αυτό».

  • Πρόκριση στους «8» για Σάκκαρη-Τσιτσιπά

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησαν πίσω τους τις ήττες και τον αποκλεισμό τους στο μονό και χθες έφθασαν στη νίκη επί του Καναδά των Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 2-0 σετ, στον πρώτο γύρο του μεικτού διπλού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, στο «Ariake Tennis Court».

Κέρδισαν το πρώτο σετ με 6-3 σε 32 λεπτά, συνέχισαν να κυριαρχούν στο κορτ, κατέκτησαν το δεύτερο σετ με 6-4 σε 35 λεπτά και προκρίθηκαν στις «8» καλύτερες ομάδες.

Το ελληνικό δίδυμο καλύτερο και είχε τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα. Στο 8ο γκέιμ οι δύο αθλητές άσκησαν ξανά πίεση στο σερβίς της Νταμπρόφσκι και αυτή τη φορά από το 0-40 ήταν δύσκολο να επανέλθουν οι Καναδοί, με τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να κάνουν το πολύ σημαντικό break στην 3η τους ευκαιρία για το 5-3. Χωρίς πρόβλημα στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το 6-3 και το σετ.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς «έσπασαν» γρήγορα το σερβίς των Καναδών, ξανά της Νταμπρόφσκι, για να προηγηθούν με 2-0 και να ανοίξουν το δρόμο προς τη νίκη και την πρόκριση. Στο 6ο γκέιμ η ομάδα του Καναδά απείλησε το σερβίς της Ελλάδας, έχοντας διπλό break point, αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε την κατάσταση και με συνεχόμενα μεγάλα σερβίς, υπερασπίστηκε το σερβίς του για να διαμορφώσει το 4-2, και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας.

Στα προημιτελικά του μικτού διπλού, η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και άλλοτε Νο 2 στον κόσμο, Τζον Πιρς. Οι Αυστραλοί κέρδισαν νωρίτερα την Αργεντινή (Ποντορόσκα-Σεμπάλος) με 6-1 και 7-6 (3).

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Champions League: Το γκολ ο Μασούρας μέσα στο Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: