Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για επέκταση της χρήσης του SafePass, η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενά και το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στον Κάτω Πύργο, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «SafePass παντού!» αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και γράφει ότι τα μέτρα σπρώχνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν «αν θέλουν να έχουν ζωή». Αλλού αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη και πως δεν επιτρέπεται εξ υπαιτιότητας των ολίγων να κινδυνέψουν οι πολλοί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Τ/κ γυρίζουν την πλάτη τους στον Ερντογάν και πως 3 τ/κ κόμματα διαφωνούν με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Βγάζουν τα εμβόλια….στις εκπτώσεις!» αναφέρεται στα δωροκουπόνια, τα αεροπορικά εισιτήρια, το δωρεάν ίντερνετ και τα μέτρα για να ενθαρρυνθούν οι νέοι να εμβολιαστούν. Αλλού αναφέρεται στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την Cypra που εντοπίζει πλήθος καταγγελιών από το 2007 μέχρι το 2021. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον καύσωνα και γράφει ότι το θερμόμετρο κόλλησε στα σαραντάρια.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Όλα ανοικτά αλλά με SafePass» αναφέρεται στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και γράφει για επέκταση μέτρων από 30 Ιουλίου χωρίς νέο lockdown. Σε άλλο θέμα γραφεί πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες εκφράζουν σωρεία ανησυχιών και φόβων. Αλλού αναφέρει ότι δύο πυροσβέστες έχουν τεθεί σε αργία γιατί αρνούνται να κάνουν rapid test, ζητώντας διαβεβαίωση ότι το τεστ δεν θα αλλάξει το DNA τους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Safepass παντού από 20 Ιουλίου. Λίκνισμα…μόνο για εμβολιασμένους» γράφει ότι χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα και σημειώνει ότι χθες καταγράφηκαν 953 νέα περιστατικά και 190 είναι οι ασθενείς με Covid 19 στα νοσοκομεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εξαγγελίες Ερντογάν για το Βαρώσι θα γίνουν στην ψευδοβουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Αλλού αναφέρεται σε κύμα αυξήσεων χωρίς φρένο σε καύσιμα και ηλεκτρισμό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus mail» με τίτλο «Αυστηρότεροι οι κανόνες του SafePass» αναφέρει ότι το SafePass θα είναι απαραίτητο σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπου συναθροίζονται περισσότερα από 20 άτομα. Αλλού γραφεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στον Κάτω Πύργο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Τ/κ προετοιμάζονται για την επίσκεψή Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Λίγο κάτω από τα 1000 τα κρούσματα στην Κύπρο: 190 νοσηλευόμενοι και ένας νεκρός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: