Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες έπληξαν πόλη του Βελγίου: Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα

epaselect epa09364134 A man fixes his car in a damaged street after flooding due to heavy rains on 24 July, in Dinant, Belgium, 25 July 2021. Heavy rains caused widespread damage and flooding in parts of Belgium and across central Europe in the night of 14/15 July. Dozens have died and many remain unaccounted for. On July 24, more rain fell over southern Belgium. EPA/STEPHANIE LECOCQ




Από τις σφοδρότερες εδώ και δεκαετίες πλημμύρες επλήγη το Σάββατο η πόλη Ντινάν, στο νότιο Βέλγιο, αφότου μια καταιγίδα, διάρκειας δύο ωρών, μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν πεζοδρόμια, χωρίς να προκαλέσουν, όμως, τον θάνατο ανθρώπων.

Η Ντινάν είχε γλυτώσει από τις φονικές πλημμύρες, που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη πριν από 10 ημέρες, στις οποίες σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι στο νοτιοανατολικό Βέλγιο και πολλοί άλλοι στη Γερμανία, ωστόσο η σφοδρότητα της χθεσινής καταιγίδας εξέπληξε πολλούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ζω στην Ντινάν εδώ και 57 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρισάρ Φουρνό, πρώην δήμαρχος της πόλης, γενέτειρας του εφευρέτη του σαξοφώνου Αντόλφ Σαξ.

Τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, που κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο σε μια διασταύρωση και τμήματα πεζοδρομίων και της ασφάλτου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κακοκαιρία από τα παράθυρά τους.

Προς το παρόν, το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να υπολογιστεί, με τις δημοτικές αρχές να προβλέπουν μονάχα ότι θα είναι «σημαντικό», σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL TV.

Πληροφορίες από RTL TV μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Οι πλημμύρες και οι καταστροφές συγκλόνισαν την Ευρώπη: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τον κόσμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: