Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Το προσχέδιο της έκθεσης Γκουτέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το προσχέδιο έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό και οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη επί του θέματος, η επιδημιολογική εικόνα με τα αυξανόμενα κρούσματα και νοσηλείες, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Όχι μασημένα λόγια» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να σταματήσει τα μασημένα λόγια και να μιλήσει καθαρά και για την Αμμόχωστο και για το Κυπριακό γενικότερα. Αλλού αναφέρεται σε επεισοδιακό έλεγχο για safe pass με αντιδράσεις κατά της Αστυνομίας σε μπαράκι στη Λεμεσό όπου συνωστιζόντουσαν 200 άτομα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποφάσεις για λήψη βελτιωτικών μέτρων για αντιμετώπιση των πυρκαγιών αναμένεται να ληφθούν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Η κόκκινη γραμμή για την επιστροφή σε περιορισμούς» γράφει ότι σε εγρήγορση βρίσκονται επιδημιολόγοι και κυβέρνηση, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να αυξάνονται, γεγονός που επαναφέρει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων.

Αλλού γράφει ότι τελέστηκε χθες το μνημόσυνο των 13 θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη στο Μαρί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λευκωσία δεν κρύβει την ανησυχία και δυσφορία της όσον αφορά τις ίσες αποστάσεις που κρατά για μια ακόμη φορά ο ΓΓ του ΟΗΕ στο προσχέδιο έκθεσης για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Δεν ακούει κανέναν ο Ερντογάν» γράφει ότι σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής τετελεσμένων στην Αμμόχωστο, η Λευκωσία εντείνει τις διπλωματικές της ενέργειες, έχοντας στο επίκεντρό τους τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ΕΕ.

Αλλού αναφέρεται σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό για αναζήτηση κινήτρων που θα οδηγήσει περισσότερους νέους στα εμβολιαστικά κέντρα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πύρινο εφιάλτη σε μηχανουργείο στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Οι Κύπριοι εργάζονται περισσότερα χρόνια από τους υπόλοιπους στην ΕΕ» γράφει ότι η διάρκεια επαγγελματικού βίου στην Κύπρο είναι 37,1 έτη ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 35,7 έτη. Αλλού γράφει ότι η κρίση του κορωνοϊού κτύπησε περισσότερο τις γυναίκες μέσα από έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας με στοιχεία για την Κύπρο.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναβρασμός επικρατεί για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και τις πληροφορίες που φέρουν την κατοχική δύναμη να σχεδιάζει νέα διχοτομικά τετελεσμένα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Spiegel: “Ρολόι” το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα * Αναπάντεχη επιτυχία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: