Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι αντιδράσεις για τα Βαρώσια και η έξαρση της πανδημίας στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Οι αντιδράσεις της ε/κ πλευράς σε σχέση με τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, οι συλλήψεις για τους βανδαλισμούς στο συγκρότημα «Δίας», καθώς και η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κόψτε το βήχα του Ερντογάν» αναφέρεται στον διπλωματικό μαραθώνιο της κυβέρνησης για να ματαιώσει τις κινήσεις των Τούρκων για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην προειδοποίηση από κυβέρνηση προς Αμμοχωστιανούς ότι είναι παγίδα η προσφυγή στην Επιτροπή των κατεχομένων για ανάκτηση των περιουσιών τους. Αλλού αναφέρεται στις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Δία και Προεδρικό, οι οποίες έφτασαν στις 14.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Καταδίκη και όχι ψήφισμα θα επιδιώξουμε στο ΣΑ ΟΗΕ» αναφέρει ότι η συγκυρία για να καταδειχθεί η τουρκική παρανομία στην Αμμόχωστο είναι ευνοϊκή για τη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται στον αναπνευστήρα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα στοιχεία τεσσάρων υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και καταστράφηκαν με το ΤΑΕ να κινείται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Προσφυγή και Προσμονή» αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ότι αναλόγως του αποτελέσματος θα κριθούν οι επόμενες ενέργειες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και γράφει πως από τα φτωχικά Σεπόλια βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Αλλού αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός δεν ανακηρύχθηκε σε Αγιο από την Ιερά Σύνοδο γεγονός που αποδίδεται σε αντιπαράθεση για το Ουκρανικό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Υπερπλήρη νοσοκομεία και νοσηλείες ασθενών στο σπίτι» γράφει πως εξαντλούνται οι αντοχές των νοσοκομείων λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid 19 και ελλείψεων. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως πρέπει να γίνουν κινήσεις από την ε/κ πλευρά, ώστε να πιεστεί η Τουρκία. Αλλού επικαλείται έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει πως οι περισσότεροι αλλοδαποί που εργάζονται στην Κύπρο έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία που εκτελούν.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κίνηση στα Βαρώσια» αναφέρει πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, αναφέρθηκε σε απαράδεκτη προκλητική κίνηση των Τούρκων σε σχέση με το Βαρώσι. Αλλού γράφει πως η έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία αναγκάζει αυτούς που χρειάζονται θεραπεία να περιμένουν σπίτι τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πρόσφυγες από το Βαρώσι προτρέπονται να μην προσφύγουν στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

«Άσεμνη χειρονομία» στην ΕΕ η επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο την επέτειο του Αττίλα: Γερμανικός Τύπος


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: