Χαρδαλιάς: Τέλος οι όρθιοι από Πέμπτη σε κλαμπ και μπαρ * Βαριά πρόστιμα και “λουκέτα”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. AΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια των έκτακτων δηλώσεών του σήμερα, ως απότοκο της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωναϊού στα 1.797 το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ότι από Πέμπτη 8 Ιουλίου όλα τα κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και  νυχτερινά κέντρα θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι όσες επιχειρήσεις παρανομούν θα τίθενται εκτός λειτουργίας αμέσως από την επόμενη ημέρα και για 7 ημέρες ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

  • Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 10.000 ευρώ και η διακοπή λειτουργίας 15 ημέρες.
  • Σε περίπτωση τρίτης υποτροπής θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς η έξαρση των κρουσμάτων εντοπίζεται πλέον σε νεαρές ηλικίες με μέσο ηλικιακό όρο τα 27 έτη.

Οπως σημείωσε, τα κλαμπ και τα μπαρ είναι οι πιο συνήθεις χώροι μετάδοσης υπενθυμίζοντας πως σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες συρροές σε beach bar.

Ο υφυπουργός έφερε ως παράδειγμα τα στοιχεία του Νοτίου Τομέα της Αθήνας [όπου εντοπίζονται τα μεγάλα κλαμπ στα οποία διοργανώνονται πάρτι ή παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός] για το τελευταίο 24ωρο, όπου το 66% των νέων κρουσμάτων αφορούσε άτομα ηλικίας από 16 έως 26 ετών.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά.

  • Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8% θετικότητα στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε εκ νέου έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενώ τόνισε την ανάγκη διεξαγωγής self test.

Τέλος, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα του κορωναϊού είπε ότι έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

 

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Εκτίναξη με 1.797 νέα κρούσματα, αλλά και μείωση με 168 διασωληνωμένους, 8 θανάτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: