Στην Αθήνα για τους εμβολιασμούς η επίτροπος Υγείας της ΕΕ: Θα έχει συναντήσεις με Μητσοτάκη και Κικίλια

File Photo: Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας με την Επίτροπο αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στην ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας, μέσω ΚΥΠΕ
Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, που αύριο θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο Εμβολιασμού “Προμηθέας”.

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι “οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορωναϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ”.

“Η κοινή μας εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αλαλούμ στην Ιταλία με το εμβόλιο AstraZeneca: Η σύγχυση φέρνει μείωση εμβολιασμών


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: