«Σταθεροποιήθηκε» η κατάσταση του Έρικσεν: Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια ο Δανός διεθνής

Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Δανίας, Christian Eriksen (Κ) γλίτωσε από του χάρου τα δόντια. EPA, Friedemann Vogel, POOL




Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της UEFA, ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση του «έχει σταθεροποιηθεί».

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας, η οποία με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι ο 29χρονος είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Λιούιν, μιλώντας στο Radio 5 του BBC έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό τιμ για την άμεση επέμβαση στον Κρίστιαν Έρικσεν.

«Κάθε ομάδα και κάθε στάδιο έχουν ένα σχέδιο δράσης. Η ιατρική ομάδα πρέπει να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον τρόπο που τον προστάτευσαν και στάθηκαν γύρω του, νομίζω ότι ήταν θαυμάσια η στάση του. Έδειξε μοναδικό ομαδικό πνεύμα.

Από τη στιγμή που οι γιατροί τον σταθεροποίησαν, έπρεπε να του προσφέρουν άμεσα καρδιοαναπνευστική βοήθεια, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Λόγω αυτού βρίσκεται εκεί που είναι τώρα. Τα πρώτα νέα λένε ότι έχει τις αισθήσεις του, οπότε ας κάνουμε το σταυρό μας.

Η εικόνα του να φεύγει από το γήπεδο με οξυγόνο, αυτό ήταν ένα ακόμη δείγμα για τα όσα είχαν συμβεί, η δράση που έλαβε το ιατρικό τιμ ήταν πολύ, πολύ γρήγορη και πολύ πολύ αποτελεσματική. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έγινε μία θαυμάσια δουλειά από όλους».

  • Κανέρβα: «θα το θυμόμαστε αυτό το ματς για πάρα πολύ καιρό»

Μάρκου Κανέρβα (Προπονητής Φινλανδίας): «Ήταν μία βραδιά με πολλά συναισθήματα για μας. Πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά κι ένα εναρκτήριο ματς με την Δανία μέσα στην έδρα της. Όταν ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο ήταν πολύ συγκινητικό για μας. Και μετά αυτό που συνέβη με τον Έρικσεν, πολύ δραματικό και λυπηρό γεγονός. Και στο τέλος πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από τον αγώνα. Και βέβαια είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Απίστευτο, θα το θυμόμαστε αυτό το ματς για πάρα πολύ καιρό, για διαφορετικούς λόγους. Είπα στους παίκτες μου ότι καταλαβαίνω τα συναισθήματά τους και πως ένιωθαν μετά από αυτό που συνέβη στον Κρίστιαν. Τους είπα “προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε όσο μπορείτε στο ματς”. Τους είπα “γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε”, αλλά εκείνοι τα κατάφεραν άψογα.»

Κάσπερ Χιούλμαντ (Προπονητής Δανίας): «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι αδύνατο να παίξεις ένα ποδοσφαιρικό ματς αυτού του επιπέδου, βλέποντας έναν από τους καλύτερους σου φίλους να μάχεται για τη ζωή του. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο περήφανος γι΄ αυτό το γκρουπ ανθρώπων που προσφέρουν τέτοια υποστήριξη ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές, όταν ένας αγαπημένος τους δίνει μάχη για τη ζωή του. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη νύχτα και όλοι καταλάβαμε τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Ο Κγιάερ ήταν βαθύτατα συγκινημένος. Ήταν αμφίβολος εάν θα συνέχιζε και προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το καταλαβαίνω απόλυτα.»

  • Τσέφεριν: «Ο Κρίστιαν και η οικογένειά του έχουν τις ευχές όλων»

«Στιγμές σαν κι αυτή βάζουν την ανθρώπινη ζωή σε προοπτική. Εύχομαι στον Κρίστιαν μία γεμάτη και γρήγορη ανάρρωση και προσεύχομαι να έχει η οικογένειά του δύναμη και πίστη. Σε αυτές τις ώρες, η ενότητα της οικογένειας του ποδοσφαίρου είναι τόσο δυνατή και αυτός και η οικογένειά του κουβαλούν μαζί τους τις ευχές και τις προσευχές όλων μας. Άκουσα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων να φωνάζουν το όνομά του. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και ο Κρίστιαν το υπηρετεί υπέροχα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά το δυσάρεστο περιστατικό με τον ηγέτη της Εθνικής Δανίας.

Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» το Βέλγιο τη Ρωσία: Νίκησε με 3-0 στην Αγία Πετρούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: