Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών και αστυνομικού

File photo: Ο ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών, αναφέρουν πληροφορίες. Screenshot via YouTube.




Πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης ιερέα  με βιτριόλι εναντίον Μητροπολιτών συνέβη αργά σήμερα το απόγευμα στην Μονή Πετράκη.

Πρόκειται για επτά Μητροπολίτες και έναν αστυνομικό φρουρό που έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι τρεις εξ αυτών φέρουν σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και σώμα.

Τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν αργότερα στο ΚΑΤ λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που φέρουν.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο στο οποίο δικάστηκε ο ιερέας για υπόθεση ναρκωτικών με το ερώτημα της καθαίρεσης και στο δικαστήριο  συμμετείχαν έξι Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες εγκαλούμενος ιερέας στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς.

Στη συνέχεια επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκε και ο αστυνομικός που φρουρούσε έξω απο την αίθουσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων, ενδεχομένως δικηγόρων.

Ο δράστης έχει συλληφθεί και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι επτά μητροπολίτες διακομίσθηκαν στο «Λαϊκό» νοσοκομείο με εγκαύματα, όπου και νοσηλεύονται και ο αστυνομικός στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο άμεσα στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη

Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε την αλληλουχία των γεγονότων που είχαν γίνει ήδη γνωστά για την επίθεση, λέγοντας ότι “αποφύγαμε τα χειρότερα”, ενώ ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός. ΄Εκανε λόγο για νοσηλεία επτά Μητροπολιτών, τέσσερις εκ των οποίων πιθανόν να διακομιστούν στο ΚΑΤ ή το “Γεννηματάς”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Καταιγισμός στοχευμένων ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα στον συζυγοκτόνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: