Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, δηλώνει ο πρώην καρδιολόγος του

File Photo O Κρίστιαν Έρικσεν EPA/NEIL HALL μέσω ΚΥΠΕ




Ο παίκτης της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ανοιχτού του Euro 2020 εναντίον της Φινλανδίας το Σάββατο, δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων όσο αγωνιζόταν στην ομάδα Tottenham Hotspur, δήλωσε ο πρώην καρδιολόγος του.

Ο Έρικσεν, 29 ετών, κατέρρευσε στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με τους αξιωματούχους αργότερα να λένε ότι ο παίκτης ήταν σε σταθερή κατάσταση και είχε τις αισθήσεις του.

Ο Δρ Σάντζαι Σάρμα του Πανεπιστημίου του St. George του Λονδίνου είπε ότι οι εξετάσεις του Έρικσεν ήταν κανονικές από το 2013, αλλά η εικόνα του παίκτη της Inter Milan να πέφτει στο έδαφος προκάλεσε ανησυχία ότι οι γιατροί είχαν χάσει κάτι.

«Σκέφτηκα,”θεέ μου; Υπάρχει κάτι εκεί που δεν είδαμε;” Αλλά έχω δει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα φαίνονταν τέλεια», δήλωσε ο Σάρμα στην κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday.

«Από την ημέρα που υπογράψαμε συμβόλαιο μαζί του, ήταν η δουλειά μου να τον εξετάζω και έκανε εξετάσεις κάθε χρόνο. Οπότε σίγουρα οι εξετάσεις του έως το 2019 ήταν εντελώς φυσιολογικές, χωρίς προφανές υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα. Μπορώ να εγγυηθώ για αυτό επειδή εγώ του έκανα τις εξετάσεις», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω kathimerini.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

«Σταθεροποιήθηκε» η κατάσταση του Έρικσεν: Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια ο Δανός διεθνής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: