Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από καθολικούς ιερείς στην Πολωνία [video]

File Photo Μάστιγα για την Καθολική Εκκλησία είναι τα σκάνδαλα με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Screenshoot via YouTube video euronews.com




Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων πλήττει την καθολική εκκλησία της Πολωνίας. Από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, η αρχιεπισκοπή δέχθηκε 368 καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος παιδιών.

·
Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων την καθολική εκκλησία της Πολωνίας. Από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, η αρχιεπισκοπή δέχθηκε 368 καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος παιδιών.

Από αυτές, 144 έχουν επιβεβαιωθεί ή θεωρούνται αξιόπιστες. Το Βατικανό έρευνα 186 υποθέσεις κακοποίησης, ενώ 38 έχουν απορριφθεί ως αβάσιμες. Οι καταγγελίες καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο. Ξεκινούν από το 1958 και φτάνουν μέχρι το 2020. Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα.

«Αυτή την ώρα, ως εκπρόσωπος της Επισκοπικής Διάσκεψης για την προστασία των παιδιών και των νέων νιώθω την ανάγκη να πω δύο λόγια σε όσους έχουν υποφέρει.Ζητώ συγνώμη από όσους έχουν πληγεί από το κακό που δυστυχώς έχει εισχωρήσει και στην εκκλησία» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Γιόβιετς Πόλακ.

Τους τελευταίους 12 μήνες το Βατικανό έχει προχωρήσει στην καθαίρεση τεσσάρων επισκόπων διότι κάλυπταν παιδόφιλους ιερείς. Συγγενείς των θυμάτων ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων γνώριζαν και δεν μιλούσαν.

Mε πληροφορίες από euronews.com

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Λαθραίες βουτιές σε πισίνα σπιτιού από αρκούδα με τα μωρά της: Λόγω καύσωνα με 46άρια στον Καναδά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: