Live Tο μακρύ ταξίδι των 15 ασιατικών ελεφάντων συνεχίζεται: Εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν καθηλωμένοι

File Photo Οι ελέφαντες έχουν εισέλθει σε μία δασώδη περιοχή Screenshot via YouTube live video CGTN




Εκατομμύρια άνθρωποι  στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την περιπλάνηση των 15 ασιατικών ελεφάντων που εγκατέλειψαν το ενδιαίτημά τους και έχουν διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Το κοπάδι που έφυγε από την Σισανμπαμά, μία μεθοριακή περιοχή της Κίνας με το Λάος και τη Μιανμάρ, και κινείται βόρεια  αποτελούμενο από 12 ενήλικα παχύδερμα και τα τρία ελεφαντάκια., σκορπίζοντας παράλληλα τρόμο και πανικό στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

Όσο διασκεδαστικές κι αν είναι οι εικόνες όμως, για όσους τις παρακολουθούν από μακριά, τόσο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους ειδικούς η αναζήτηση της ατίας που οι εκπρόσωποι αυτού του απειλούμενου είδους ταξιδεύουν και ταξιδεύουν…

«Ένας από τους αρσενικούς ελέφαντες ξεστράτισε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τα άλλα μέλη του κοπαδιού, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές», όπως αναφέρει το Reuters.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η γεωργία έχει οδηγήσει στην απώλεια αρκετών βιότοπων ελεφάντων, αφήνοντας τα κοπάδια κατακερματισμένα και απομονωμένα σε ολοένα και μικρότερες εκτάσεις γης, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάζεται στο περιοδικό Nature. Πολλοί ελέφαντες αναγκάζονται να αναζητήσουν τροφή σε άλλες αγροτικές περιοχές, με αποτέλεσμα την αύξηση της «σύγκρουσης» ανθρώπου – ελέφαντα τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τους ασιατικούς ελέφαντες από τις κατοικημένες περιοχέ ςστη Γιουνάν για να αποτρέψουν τυχόν συγκρούσεις και καταστροφές. Στα τέλη Μαΐου, δημιούργησαν, μάλιστα, ένα 24ωρο κέντρο διαχείρισης για την παρακολούθηση της πορείας των ελεφάντων.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια μελλοντική νέα έξοδος ελεφάντων από το φυσικό τους περιβάλλον, είναι η αποκατάσταση των βιοτόπων τους και η προστασία των φυσικών πόρων, δήλωσε ο Ζανγκ Λι, βιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Normal του Πεκίνου, στους .

Με πληροφορίες από Global Times, cnn.com, theguardian.com

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο viral… υπνάκος των ελεφάντων στην Κίνα: Διένυσαν 500 χλμ σπέρνοντας την καταστροφή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: