Ο viral… υπνάκος των ελεφάντων στην Κίνα: Διένυσαν 500 χλμ σπέρνοντας την καταστροφή [video]

File Photo Οι ελέφαντες ξεκουράζονται σε ένα δάσος της Κίνας Screenshot via CHINA CENTRAL TELEVISION (CCTV)




Ένα κοπάδι «περιπλανώμενων»  ασιατικών ελεφάντων  έχει γίνει διάσημο στην Κίνα για το  ταξίδι τους στη χώρα. To κοπάδι αριθμεί 15 ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών.

Οι ελέφαντες έχουν καλύψει ήδη την εντυπωσιακή απόσταση  των 500 χιλιομέτρων από τότε που, για άγνωστους λόγους, έφυγαν από την περιοχή όπου κατοικούσαν πριν από μερικούς μήνες.

Καγράφηκαν από κάμερες να απολαμβάνουν  έναν υπνάκο ανάμεσα στα δέντρα, και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Τα παχύδερμα έχουν κάνει «επιδρομές» σε σοδειές, καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και έχουν σπάσει αρκετά παράθυρα «εξερευνώντας» κατοικημένες περιοχές με τις προβοσκίδες τους.

Πρόσφατα κατέφθασαν στην πόλη Κουνμίνγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. «Τείχη» από φορτηγά παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγισή τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται στην πορεία των παχυδέρμων να μην αφήνουν στις αυλές τους καλαμπόκι ή αλάτι, ώστε να μην προσελκύσουν τα ζώα.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί το κοπάδι αποφάσισε να φύγει την προστατευόμενη περιοχή όπου ζούσε στην περιοχή Σισανμπανά για να κάνει αυτήν την μακρινή «εκδρομή» που κρατάει μήνες. Ορισμένοι εικάζουν ότι ένας άπειρος «αρχηγός» μπορεί να συνέβαλε στο να «ξεστρατίσουν», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το κοπάδι αναζητά ένα νέο ενδιαίτημα.

Σύμφωνα με το BBC, οι πρόσφατες βροχές επιβράδυναν την πορεία των 15 ελεφάντων και αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεκουραστούν  σε ένα δάσος όπου και τους κατέγραψε  το κρατικό κανάλι CCTV που παρακολουθεί το κοπάδι 24 ώρες το 24ωρο.

Οι τοπικές Αρχές έχουν επιστρατεύσει 14 drones

και περίπου 500 άτομα για να προστατεύουν το κοπάδι, να κλείνουν δρόμους διευκολύνοντας τη διαδρομή του, και να προσπαθούν να κατευθύνουν τους ελέφαντες νοτιοδυτικά, σύμφωνα με το CGTN.

Με πληροφορίες από CGTN, BBC, The Guardian

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο μαφιόζος Πεκέρ ψήνει το νέο βίντεο και απειλεί: Θα έχουμε μουσαφίρη τον γαμπρό του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: