Εισβολή ενόπλων σε στούντιο κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στον Iσημερινό: Πυροβολισμοί και κραυγές [video]

Στιγμιότυπο από την εισβολή των ενόπλων Screenshot via X




Κουκουλοφόροι ένοπλοι εισέβαλαν πριν από λίγο σε τηλεοπτικό στούντιο στον Ισημερινό.

Βίντεο που κατέγραψε την live εισβολή δείχνουν ανθρώπους με κουκούλες μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό TC Guayaquil, μερικοί από τους οποίους προτάσσουν όπλα.

Οι κουκουλοφόροι ένοπλοι φαίνεται να προστάζουν το προσωπικό να ξαπλώσει στο πάτωμα, ενώ στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί και κραυγές.

Κάποιοι από τους ενόπλους έκαναν χειρονομίες στην κάμερα και κάποιος ακουγόταν να φωνάζει «όχι αστυνομία», προτού τελικά κοπεί η ροή της εκπομπής.

Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους εθεάθησαν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση να φεύγουν μαζί με άτομα από το προσωπικό, όπως αναφέρει το Reuters.

O παρουσιαστής της εκπομπής ικετεύει τους ενόπλους να «ηρεμήσουν» ενώ σε κάποιο σημείο φαίνεται να πέφτει στα γόνατα.

Παράλληλα, ο στρατός και η αστυνομία έσπευσαν και σε πανεπιστήμιο της πόλης Γκουαγιακίλ, όπου επίσης υπάρχουν αναφορές για εισβολή ενόπλων.

 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την απόδραση του δημοσίου κινδύνου υπ’ αριθμόν 1

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω απαγωγών τουλάχιστον επτά αστυνομικών και μιας σειράς εκρήξεων, μια ημέρα αφότου η χώρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ντανιέλ Νομπόα, κήρυξε χθες Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένου του σωφρονιστικού συστήματος, έπειτα από την απόδραση του δημοσίου κινδύνου υπ’ αριθμόν ένα, του διαβόητου “Φίτο” —το πραγματικό του όνομα είναι Χοσέ Αδόλφο Μασίας—, του επικεφαλής της συμμορίας Λος Τσονέρος, και εξεγέρσεις εγκλείστων σε φυλακές.

Με το διάταγμα εξουσιοδοτείται ο στρατός να επιχειρήσει για την επιβολή της τάξης στους δρόμους και στις φυλακές, ενώ τίθεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες).

Η εισαγγελία έκανε γνωστό χθες μέσω X (του πρώην Twitter) πως διενεργεί έρευνα σε βάρος δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να διευκόλυναν την απόδραση του “Φίτο”. Ο κακοποιός εξέτιε από το 2011 ποινή κάθειρξης 34 ετών για τον ηγετικό του ρόλο σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών και φόνους.

Με πληροφορίες από Sky News

 

Kλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Nεκρός από πλήγμα των ΙDF διοικητής της Χεζμπολάχ που ευθυνόταν για επιθέσεις με drones στο Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: