Καθηγήτρια εγκληματολογίας αμφισβητεί την αυτοκτονία του «Κρητικού» Σταύρου Δογιάκη

Ο Σταύρος Δογιάκης που βρέθηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή. (Φωτογραφία απο το alert που είχε εκδοθεί για την εξαφάνισή του)




Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο του επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη που βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μία στο στέρνο την Τετάρτη σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Μέσα στο όχημα του Δογιάκη εντοπίστηκε 9άρι πιστόλι. Ο άνδρας φέρεται να αυτοκτόνησε αφήνοντας δύο σημειώματα που αφορούσαν τον αδερφό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την ιατροδικαστική έκθεση ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα ο Δογιάκης να πυροβολήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.

Την εκδοχή της αυτοκτονίας του Σταύρου Δογιάκη, εκ των ιδιοκτητών της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, αμφισβητεί η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Paris Saclay, Nατάσα Τσουκαλά.

Η εγκληματολόγος με ανάρτησή της στο Facebook με μια σειρά επιχειρημάτων, προσπαθεί να ανατρέψει την αυτοχειρία> Συγκεκριμένα έγραψε:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.

2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.

3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αυτοκτονία με μια σφαίρα στην καρδιά και μια στο κεφάλι βλέπει o ιατροδικαστής για τον «Κρητικό» Σταύρο Δογιάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: