Eπίθεση ενόπλου με ένα νεκρό στα γραφεία του HDP: Για εκπαιδευμένο μισθοφόρο δράστη μιλούν οι Κούρδοι

FILE PHOTO: Υποστηρικτές του κουρδικού HDP διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης Ερντογάν να θέσει εκτός νόμου το κόμμα. EPA, SEDAT SUNA




Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στη Σμύρνη πραγματοποίησε 27χρονος, δολοφονώντας την υπάλληλο του κόμματος Ντενίζ Ποϊράζ.

Ο 27χρονος ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία.

Το φιλοκουρδικό κόμμα ωστόσο υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση SADAT.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό έγινε στην περιοχή Τσάνκαγια, όταν ο δράστης μπήκε με πιστόλι σκοτώνοντας την υπάλληλο του κόμματος.

Η νεαρή κοπέλα είχε πάει για μια μέρα μόνο στη θέση της μητέρας της που είχε αδιαθετήσει για να σερβίρει τσάγια στη δεξίωση που θα ακολουθούσε. Ήταν η μόνη που βρισκόταν στο γραφείο την ώρα που μπήκε μέσα ο δράστης. Το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Σμύρνης. 

Πάντως σύμφωνα με την αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ ο βουλευτής του HDP Χιουντά Καγιά δήλωσε πως ο ύποπτος Ονούρ Γκεντσέρ έχει εκπαιδευτεί από την οργάνωση SADAT (την οποία ίδρυσε το 1996 ο απόστρατος στρατηγός Αντνάν Τανρίβερντι) στη Συρία.

“Θα πουν και πάλι ότι είναι ένας τρελός, ένας μεθυσμένος, αλλά μάθαμε ότι αυτός ο τύπος έχει πάρει εκπαίδευση σε όπλα στη Συρία”, ανέφερε.

Ο Αντνάν Τανρίβερντι είχε διοριστεί το 2016 ως σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, ωστόσο παραιτήθηκε το 2020.

Με πληροφορίες από KYΠE/Aννα Aνδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Bρήκε «χαραμάδα» και πάει χωθεί και στο Αφγανιστάν ο αδιόρθωτος Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: