Bρήκε «χαραμάδα» και πάει χωθεί και στο Αφγανιστάν ο αδιόρθωτος Ερντογάν

File photo: Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ EPA/Tolga Bozoglu / POOL




Κατά την διάρκεια πτήσης από το Αζερμπαϊτζάν προς Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες» στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και των νατοϊκών δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ότι η Αγκυρα δεν θα αλλάξει στάση για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Άγκυρας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, μετά την συνάντησή τους,  Μπάιντεν και Ερντογάν, δεν είχαν να ανακοινώσουν κάτι θετικό ως προς τα θέματα που τους χωρίζουν, όπως οι S-400, η Συρία και άλλα.

Μάλιστα, η μετέπειτα δήλωση  αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, ότι οι S-400 είναι ζήτημα που αφορά τους αμερικανικούς νόμους, δείχνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης την οποία δεν αναφέρει δημοσίως ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Όταν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Δεν τα λέει καλά η προπαγανδιστική μηχανή της Τουρκίας για τη συνάντηση του Ερντογάν με τον κ. Μπάιντεν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: