Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στον Κορυδαλλό ο Αναγνωστόπουλος, προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (Κ) οδηγείται στον ανακριτή, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, Αθήνα, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Την προφυλάκιση του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονηςΚαρολάιν Κράουτς στα Γλυκά αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την πολύωρη εξέταση του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Μετά από μία επίπονη απολογητική διαδικασία κατά την οποία ο Ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, ενώ όπως είπε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του  «ζητά μια μεγάλη συγγνώμη».

Αρχικά, ο Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στο γυναικείο τμήμα των φυλακών για λόγους ασφαλείας.

Τί είπε σε ανακριτή και εισαγγελέα

Βασική επιδίωξη του Αναγνωστόπουλου ήταν να πείσει ότι η πράξη του δεν ήταν προμελετημένη και εκ προθέσεως. Οπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, μιλούσε ακατάπαυστα στην προσπάθειά του να πείσει, ενώ ενδιαφερόταν να μάθει τί λέει η κοινή γνώμη για την ομολογία του.

Παράλληλα, συγγνώμη επειδή κατέστρεψε, όπως φέρεται να είπε, δύο οικογένειες αλλά και το μέλλον του παιδιού του, ζήτησε κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά.

 Τα δυο αιτήματα που κατέθεσε

Συγκεκριμένα, κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά τους ισχυρισμούς του, πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της.

Ο κατηγορούμενος σε πλήρη αντιδιαστολή με τα  στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία διαφαίνεται ότι η κάρτα από την κάμερα αφαιρέθηκε περίπου τρεις ώρες πριν το έγκλημα εκείνος υποστήριξε, κατά πληροφορίες, όσα είχε πει και προανακριτικά όταν ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν.

Ότι δηλαδή, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα μετά το έγκλημα που διέπραξε και όχι πριν από αυτό. Στη συνέχεια, όπως έχει υποστηρίξει, έκοψε την κάρτα σε κομμάτια και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλε ενώπιον του ανακριτή ο συζυγοκτόνος αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση που είχε ο ίδιος με την άτυχη 20χρονη.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προς ενίσχυση του ισχυρισμού του ότι είχε καλή σχέση με το θύμα.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: