ΔΗΚΟ: Η άνευ όρων συναίνεση σε θετική ατζέντα προς την Άγκυρα δεν ωφελεί το Κυπριακό

File Photo Το έμβλημα του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου via democraticparty.org.cy




Προειδοποίηση σε αυστηρό τόνο απευθύνει το Δημοκρατικό Κόμμα στην κυβέρνηση της Κύπρου για τις μεθοδεύσεις Ερντογάν με στόχο να εποικίσει παρανόμως την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Η άνευ όρων συναίνεση και οι λεκτικές παραινέσεις δεν έχουν ούτε πρόκειται να ωφελήσουν και να ανασχέσουν την τουρκική επιθετικότητα, αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος

Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη την εφαρμογή των απαράδεκτων και καταδικαστέων μεθοδεύσεων της για τον παράνομο εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, επιδιώκοντας νέα τετελεσμένα αλλά και εκβιασμό μίας λύσης απόλυτα συμβατής στις δικές της προδιαγραφές και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε.

Έχοντας πάρει ό,τι ήθελε στις πρόσφατες συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δυστυχώς με τη συναίνεση και της Κυπριακής Κυβέρνησης, προχωρεί με την ίδια προκλητικότητα, επεκτατικότητα και επιθετικότητα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό, ότι ο περιορισμός σε λεκτικές παραινέσεις και η άνευ όρων συναίνεση σε θετική ατζέντα προς την Άγκυρα, θα την αποθράσυνε ακόμη περισσότερο.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει συγκεκριμένο πλάνο αναχαίτισης της υλοποίησης των Τουρκικών σχεδιασμών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ακόμη «ψάχνεται» την ώρα που η Τουρκία προχωρεί ακάθεκτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προαναγγέλλει παράνομη επίσκεψη στα Βαρώσια και εγκαίνια της βάσης των τουρκικών drowns στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και οι πληροφορίες για τα «ψευδο-ανοίγματα» προς τους πρόσφυγες Αμμοχωστιανούς οργιάζουν.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική του κατευνασμού και των υποχωρήσεων όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτική, αλλά εντείνει την αποθράσυνση της Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Λύση στο Κυπριακό στη βάση της ΕΕ και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ λέει ο ΥΠΑΜ Πετρίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: