Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του Γ.Γ. ο Άντρος Κυπριανού μετά την ήττα του ΑΚΕΛ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο Άντρος Κυπριανού δεν θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Δήλωσε πως πρόκειται για απόφαση την οποία έλαβε εδώ και μερικούς μήνες. Και το λέει στην προσπάθεια του να μην συνδεθεί η ήττα του ΑΚΕΛ με την παραότησή του.

Μιλώντας στο ΡΙΚ και στην εκπομπή «Προκλήσεις» ο κ. Κυπριανού, υπέδειξε ότι το Πολιτικό Γραφείο έκανε αποδεκτή την πρόταση του να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο επκείμενο Συνέδριο του Κόμματος.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε ότι το Πολίτικό Γραφείο αποφάσισε ομόφωνα ότι οι ευθύνες ήταν συλλογικές σε μια μαραθώνια συνεδρία που κράτησε οκτώ ώρες. «Όμως εγώ ως πρώτος μεταξύ ίσων έχω τις δικές μου ευθύνες», είπε ο Άντρος Κυπριανού.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν υπέβαλε την παραίτησή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημείωσε ανέφερε ότι μεταξύ άλλων, άκουσε πως θα έπρεπε να παραιτηθεί από την πρώτη μέρα, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή θα οδηγούσε το κόμμα σε εσωστρέφεια.

Κοινή μας δέσμευση για σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, λέει η Πρέσβης ΗΠΑ στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: