Αυστραλία: Η Nine Entertainment υπέγραψε συμφωνία για δημοσιοποίηση περιεχομένου με την Google και το Facebook

File photo: Συμφωνία με το Facebook για την παροχή περιεχομένου υπέγραψε η Nine Entertainment Co Holdings Ltd, σύμφωνα με το νέο κώδικα της Αυστραλίας για τα ΜΜΕ. EPA, LUKAS COCH μέσω ΚΥΠΕ
Η εταιρεία ΜΜΕ Nine Entertainment Co Holdings Ltd ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνίες διάρκειας πολλών ετών για την παροχή περιεχομένου με την Google και το Facebook, σύμφωνα με το νέο κώδικα της Αυστραλίας  και το σχετικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία, οι όροι της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκαν, ακολουθεί την υπογραφή παρόμοιων συμφωνιών από τους ανταγωνιστές της Nine Entertainment, Seven West Media Ltd και News Corp, μετά την ενεργοποίηση ενός αυστηρού πλαισίου νόμων, ώστε οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες να πληρώνουν για την παρουσίαση ειδήσεων στις πλατφόρμες τους.

Η Nine Entertainment ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει περιεχόμενο για την πλατφόρμα ειδήσεων της Google (Google News Showcase) για πέντε χρόνια, αλλά και για ένα παρόμοιο προϊόν του Facebook, χωρίς οικονομική χρέωση.

Η Google θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στις πλατφόρμες της Nine, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Τhe Australian Financial Review», «The Age» και «The Sydney Morning Herald».

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συμφωνίες και τα συνδρομητικά έσοδα για τις εφημερίδες της, η Nine που έχει έδρα το Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση κατά 30 ως 40 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (19 – 25,3 εκατομμύρια ευρώ) των εσόδων της στο εκδοτικό σκέλος των δραστηριοτήτων της για το οικονομικό έτος 2022.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ- ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τις θεωρίες βάσει των οποίων η Covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: