Τουλάχιστον το 75% του Ολυμπιακού Χωριού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τους Αγώνες

File Photo Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης EPA/YOSHIKAZU TSUNO μέσω ΚΥΠΕ




Ένα μεγάλο ποσοστό, τουλάχιστον το 75%, των αθλητών και όσων θα μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχουν εμβολιαστεί ή θα το έχουν πράξει μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης με τους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων. «Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί πολύ πέρα από το 80%», πρόσθεσε ο κ. Μπαχ την ώρα που οι επικρίσεις και οι αντιδράσεις τω Ιαπώνων αυξάνονται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών, λόγω των φόβων τους για εξάπλωση της Πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα ή και για μεταφορά νέων στελεχών του Covid-19 στην Ιαπωνία. Την αντίθεση τους στη διεξαγωγή των Αγώνων εξέφρασαν και οι γιατροί στο Τόκιο, μέσω της οργάνωσης τους.

Ο κ. Μπαχ ανέφερε πως η ΔΟΕ πρότεινε στην οργανωτική επιτροπή να ενσωματώσει πρόσθετο ιατρικό προσωπικό στις αντιπροσωπείες των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. «Αυτό το πρόσθετο προσωπικό θα υποστηρίξει επίσης την αυστηρή εφαρμογή μέτρων κατά του Covid-19 στο Ολυμπιακό Χωριό και στους Ολυμπιακούς χώρους» είπε.

Πάντως, η Πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, τόνισε ότι ο εμβολιασμός των συμμετεχόντων «θα βοηθούσε πολύ στη διασφάλιση της ασφάλειας των Αγώνων».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, θα επισκεφθεί την Ιαπωνία στις 12 Ιουλίου, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Αρχικά, ο κ. Μπαχ επρόκειτο να μεταβεί το Τόκιο τον Μάιο, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση με την απόφαση για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Με έξι αθλητές η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών στο Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: