Θεσπίζεται Ημέρα Ελληνικής Διασποράς: Επιστολή Βλάση στους ομογενειακούς φορείς

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης (Κ) και ο γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης (Δ) παραλαμβάνουν από τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Τάσο Λιάσκο (Α) εκατοντάδες επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία παραχωρεί το Πολεμικό Μουσείο με θέμα την ελληνική επανάσταση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Με επιστολή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ενημερώνει τους ομογενειακούς φορείς για την πρόθεση της πολιτείας να θεσπίσει τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Διασποράς.

Στην επιστολή, ο κ. Βλάσης υπογραμμίζει ότι σκοπός της θέσπισης του εορτασμού είναι η αναγνώριση του ιστορικού ρόλου και της πολύτιμης συνεισφοράς της Ομογένειας στη χώρα μας. Επίσης, αναφέρεται στο ρόλο και στη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εξέλιξη και στην πρόοδο του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες να γίνουν συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία της Πολιτείας και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ημερομηνία εορτασμού της Ημέρας Ελληνικής Διασποράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Με τα ονόματα του Γιώργου Σεφέρη και του Διονυσίου Σολωμού βαφτίστηκαν κήποι στη Μπολόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: