Σήμερα οι αποφάσεις για μετακινήσεις εκτός νομού, SMS και λιανεμπόριο

File Photo Στην Πλάκα της Αθήνας, πεζόδρομοι, μακριά από κίνηση και θορύβους αυτοκινήτων ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Βήμα-βήμα αναμένεται να «ξηλωθεί» το lockdown με στόχο να έχουμε ένα κανονικό καλοκαίρι, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την θετική πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

H κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι από τις 14 Μαΐου απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, περνούν στο «χρονοντούλαπο» τα SMS και παρατείνεται το ωράριο κυκλοφορίας.

Οι ανακοινώσεις, βέβαια, θα γίνουν μετά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος τα θέματα αυτά και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους προς την Κυβέρνηση. Μεγάλος σύμμαχος στα επόμενα και πιο σημαντικά βήματα προς την ελευθερία είναι σίγουρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα που προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και επιτρέπει ολοένα και περισσότερο την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σταματούν όπως φαίνεται τα sms στο 13033 αλλά και στο 13032, στα ραντεβού στο λιανεμπόριο, το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται ενώ πλέον θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου έπειτα από τη συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων και την τελική τους εισήγηση στην κυβέρνηση. Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο πακέτο άρσης μέτρων που έχει γίνει μέχρι στιγμής και είναι ένα σημαντικό βήμα για να αφήσει η χώρα πίσω της το lockdown και οι πολίτες να δουν με αισιοδοξία την επιστροφή στην κανονικότητα.

Από την ερχόμενη Παρασκευή στις 06:00 αναμένεται να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αυτές, ωστόσο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: μετακινήσεις στην ενδοχώρα και μετακινήσεις στα νησιά.

Όσον αφορά στις πρώτες, θα υπάρχει σύσταση προς τους πολίτες να ταξιδεύουν εφόσον έχουν διενεργήσει self test και έχει βγει αρνητικό ή εάν είναι εμβολιασμένοι. Σημειώνεται ωστόσο πως δεν θα γίνονται έλεγχοι επ’ αυτών. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, τώρα, ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση για αρνητικό self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Σημειώνεται πως μόνον έτσι θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο προς τη νησιωτική χώρα.

Ζήτημα χρόνου θεωρείται και η μετάθεση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο συνεπάγεται και παράταση του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης. Οπως σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, από 15 Μαΐου λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός»

Με πληροφορίες από skai.gr, kathimerini.gr, protothema.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κορωναϊός στην Ελλάδα: 3.197 κρούσματα, 52 θάνατοι, 732 διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: