Σενάρια κατασκοπείας με επίκεντρο την Αθήνα: Και Έλληνας ανάμεσα στους 4 της πτήσης Ryanair που παρέμειναν στο Μινσκ

File Photo Το αεροπλάνο της Rayanair που αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία EPA/STRINGER μέσω ΚΥΠΕ




Σε κατασκοπικό και πολιτικό θρίλερ με ελληνική εμπλοκή που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΕ, εξελίχθηκε η πτήση της Ryanair από την Αθήνα για το Βίλνιους της Λιθουανίας, καθώς υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μίνσκ της Ουκρανίας.

Όπως φαίνεται επρόκειτο για μία καλά οργανωμένη επιχείρηση που παραπέμπει σε επιχείρηση μυστικών υπηρεσιών, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αναγκαστική προσγείωση και την σύλληψη του 26χρονου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς το αεροπάνο συνέχισε την πτήση του με τρεις επιβάτες λιγότερους…

Δηλαδή μετά την «αναγκαστική προσγείωση» του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, στη Λευκορωσία, ύστερα από στημένη ως όλα δείχνουν «φάρσα», τρεις επιβάτες δεν θέλησαν να συνεχίσουν την πτήση τους προς Βίλνιους.

Ο Ελληνας, Ι.Ζ, είναι ο ένας εκ των τριών επιβατών της πτήσης Αθήνα-Βίλνιους (Λιθουανία), που έμεινε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Οι δύο εκ των τριών επιβατών εμφανίστηκαν στην λευκορωσική τηλεόραση να δηλώνουν τους λόγους που έμειναν στο Μινσκ. Ολα αυτά υπό την έντονη φημολογία ότι στο αεροσκάφος της Ryanair βρίσκονταν Λευκορώσοι πράκτορες που παρακολουθούσαν τον αντικαθεστωτικό Ρομάν Προτάσεβιτς (δείτε εδώ ρεπορτάζ από κανάλι της Λευκορωσίας).

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Nobosti, για την Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και τον Σεργκέϊ Κουλακόφ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πήραν την πτήση της Ryanair, προκειμένου στη συνέχεια από το Βίλνιους να μεταβούν στη γειτονική Λευκορωσία. Ως εκ τούτου, αφού προσγειώθηκαν στο Μινσκ, δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν την πτήση τους.

Ο ελληνικής υπηκοότητας, Ι.Ζ, φέρεται να δήλωσε επίσης ότι θα ταξίδευε προς Βίλνιους προκειμένου και αυτός να μεταβεί στη συνέχεια στη Λευκορωσία, όπου ζει η γυναίκα του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που είναι παντρεμένος με Λευκορωσίδα.

Ήταν ο δημοσιογράφος ο πραγματικός στόχος;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του ANT1, θέτουν το ζήτημα αν ο πραγματικός στόχος της πρωτοφανούς επιχείρησης με την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου ήταν ο δημοσιογράφος ή η επικεφαλής της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Η κα. Τιχανόφσκαγια μίλησε στις 14 Μαΐου στο φόρουμ των Δελφών και είχε επταμελή αντιπροσωπεία, της οποίας μέλος δεν ήταν ο Ρομάν Προτασέβιτς παρά τα όσα έχουν ειπωθεί. Είχε έρθει χωριστά από την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Κάλυψε την παραμονή της στην Αθήνα και έφυγε μία εβδομάδα μετά απ’ αυτήν. Το ενδιαφέρον στοιχείο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είναι ότι πιθανόν οι 4 άνθρωποι που ήταν στη χώρα μας και εκτέλεσαν την αποστολή της συμμετοχής στην «κρατική αεροπειρατεία», να μην στόχευσαν στον Προτασέβιτς, αλλά τη ίδια την επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία.

Και γιατί αυτό; Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό  η  Τιχανόφσκαγια επρόκειτο να φύγει στις 15 Μαΐου, μία μέρα μετά την ομιλία της στο φόρουμ των Δελφών, αλλά για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, έφυγε την επόμενη μέρα σε διαφορετική κατεύθυνση από τους υπόλοιπους συνεργάτες της που γύρισαν στο Βίλνιους. Υπάρχουν πληροφορίες από διάφορες πρωτεύουσες που λένε ότι ο αρχικός στόχος 4 ανθρώπων δεν ήταν ο 26χρονος και η φίλη του που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, αλλά η ίδια η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια που με την αλλαγή των σχεδίων της χάλασε έναν μεγαλύτερο σχεδιασμό που αφορούσε την ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1Law & Order

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Με «στημένα» βίντεο απαντά το Μινσκ στην «απομόνωση» της Λευκορωσίας: Οργή από Βρυξέλλες και Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: