Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αναστάσεως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος Ι (Γ), παρευρίσκεται στην τελετή του Πάσχα κατά τη διάρκεια. EPA, MURAD SEZER
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε στο Φανάρι ο Εσπερινός της Αναστάσεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ενδύθηκε με τα αρχιερατικά άμφια στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, Μύρων Χρυσόστομο, Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα, και Προύσης Ιωακείμ, και από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, έφθασε στον Πατριαρχικό Ναό και τέλεσε τον Εσπερινό.

Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε, από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες.

Εκκλησιάστηκαν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, με τον σύζυγό της, πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Yevgueniy Yenin, με στελέχη του γενικού προξενείου της χώρας του στην Πόλη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους της ΜτΧΕ και γενικό γραμματέα της Αδελφότητας Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμ

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

 

Το πασχαλινό μήνυμά του Oικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: