Ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε το δείπνο στο προεδρικό και πήγε στα γενέθλια της Ζωζώς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Maria Sassoli, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel (Δ2) και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο Αθήνα Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Η αειθαλής και αεικίνητη Ζωζώ Σαπουντζάκη, είχε γενέθλια πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου.

Έκλεισε τα 88 χρόνια (γεννημένη στις 27 Μαΐου 1933) και παρότι δεν το διαφημίζει είναι προφανές ότι οι φίλοι της το γνωρίζουν και το τιμούν. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης.

Όλως τυχαίως, λοιπόν, εκείνη την ίδια ημέρα επέλεξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραθέσει επίσημο δείπνο στους κήπους τους προεδρικού για να τιμήσει τόσο την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ όσο και τους ξένους διακεκριμένους προσκεκλημένους που ήρθαν να τιμήσουν τη χώρα μας: Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις μεταξύ των προσκεκλημένων το πρωτόκολλο συμπεριλαμβάνει προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Μεταξύ αυτών λοιπόν ήταν και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο οποίος όμως δεν έμεινε ως το τέλος. Το αντίθετο μάλιστα έφυγε νωρίς. Και όταν ο συνδαιτυμόνες του τον ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτός του απάντησε ότι απλώς έχει να πάει στα γενέθλια της Ζωζώς Σαπουντζάκη.

Το περιστατικό μεταφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης ως εξής:

Στους δροσερούς κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να παίζει Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, πολλά απρόβλεπτα μπορούν να συμβούν.

Γιατί το δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ τα είχε όλα. Και το σημαντικότερο, κατάφερε να κατευνάσει πολιτικά πάθη και αντιπαραθέσεις. Υπήρξε, για παράδειγμα, μία (τυπική) συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ας μην αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του δείπνου ούτε μια κουβέντα.

Στις συζητήσεις που έγιναν σχολιάστηκαν θέματα όπως η πανδημία, τα εμβόλια, τα παιδιά που πήγαν μετά από τόσους μήνες στο σχολείο και το lockdown. Στο πρώτο κεντρικό τραπέζι κάθισαν οι «θεσμικοί», ήτοι η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Σχοινάς και οι κύριοι Σαρλ Μισέλ και Νταβίντ-Μαρία Σασόλι. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πράσινο πιστοποιητικό, αλλά και η πανδημία.

Ενδιαφέρον είχε το δεύτερο τραπέζι, κυρίως για τη σύνθεσή του. Το πρωτόκολλο της Προεδρίας τοποθέτησε εκεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον διπλωματικό σύμβουλο της Προέδρου κ. Παπαδόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Αυτός που έφυγε πρώτος από το δείπνο ήταν ο κ. Κακλαμάνης, είπε πως έχει μια υποχρέωση, θα πήγαινε στα γενέθλια της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Και στο τραπέζι έμειναν οι υπόλοιποι…

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος τραγουδά: Σπάνιες ηχογραφήσεις στο podcast για τα 200 χρόνια της Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: