Ο Ερντογάν ο “απόλυτος εχθρός” για το Ισραήλ: Χαρακτηρίζει το Εβραικό Κράτος “χώρα τρομοκρατίας”

File Photo Iσραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στη Χεβρώνα, Δυτική Όχθη στις 12 Μαίου 2021 EPA/ABED AL HASHLAMOUN μέσω ΚΥΠΕ




Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας WALLA (αρθρογράφος: GYE ALSTER) αναφέρεται στην ισχυρή γραμμή που ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ, από την έναρξη της τελευταίας επιχείρησης στην Γάζα, κατηγορώντας το ως ‘χώρα τρομοκρατίας’.

Μη καταδικάζοντας καν την επίθεση με πυραύλους κατά του Ισραήλ, σε συνομιλία του χθες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα “να διδάξει ένα καλό μάθημα στο Ισραήλ” και επανήλθε στην πρόταση που προωθεί η Τουρκία από το 2019, για την τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών στην Ιερουσαλήμ για “την προστασία των Παλαιστινίων”.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι αυτό δεν είναι πραγματοποιήσιμο λόγω του δικαιώματος βέτο που έχουν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktay, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ότι “απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα”, κατηγορώντας τις υπερδυνάμεις ότι καταδικάζουν την βία χωρίς να προβαίνουν σε δράση και παροτρύνοντας τις μουσουλμανικές χώρες να κρατήσουν ξεκάθαρη και ενιαία θέση κατά του Ισραήλ, με τον ισχυρισμό ότι όσες δεν το κάνουν αυτό, συμμετέχουν ‘στα βασανιστήρια’ που υποβάλλονται οι Παλαιστίνιοι.

Τίτλος του κειμένου: «“Χώρα τρομοκρατίας”: Η Τουρκία προσπαθούσε να πλησιάσει το Ισραήλ, η επιχείρηση στη Γάζα όμως άλλαξε τα πάντα»
Υπότιτλος: «Η Άγκυρα κατά τους τελευταίους μήνες είχε στείλει πολλά σήματα για την επιθυμία της να βελτιώσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, από τότε που ξεκίνησε όμως η επιχείρηση “Φρουρός των Τειχών” ηγείται ισχυρού μετώπου κατά του Ισραήλ. Η συμμετοχή του Steinitz στο Φόρουμ Ενέργειας ακυρώθηκε και ο Erdogan είπε στον Putin ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει “να διδάξει στο Ισραήλ ένα καλό μάθημα”ֿ»

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας ISRAEL HAYOM (αρθρογράφος: DIN SHMUEL HELMES) αναφέρεται ότι η ξεκάθαρα αντι-ισραηλινή δραστηριοποίηση του Erdogan, κατά τις τελευταίες ημέρες, έφτασε σε νέο αποκορύφωμα.

Μετά την προσπάθειά του να υποκινήσει τον βασιλιά Abdulla, τον Εμίρη του Κουβέιτ και άλλους περιφερειακούς ηγέτες, απευθύνθηκε και στον Putin, ζητώντας διεθνή ανάμειξη, με τον ισχυρισμό ότι «η Ρωσία και η Τουρκία έχουν την ίδια άποψη όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ και ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η αντι-ισραηλινή προπαγάνδα δεν περιορίζεται μόνο στον Erdogan. Ακολουθεί αναφορά σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter του ο Τούρκος Επικεφαλής Επικοινωνιών της Προεδρίας Fahrettin Altun, στο οποίο καταδικάζει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, στη δραστηριοποίηση της οργάνωσης ΙΗΗ για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων σε όλη την Τουρκία με μηνύματα συνομωσίας, καθώς και στο μήνυμα του επικεφαλής της οργάνωσης Bülent Yildirim, που ζήτησε την επιβολή διεθνούς εμπάργκο κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των διαδηλώσεων έχει αποφασιστεί όλες οι συναγωγές της Τουρκίας να παραμείνουν κλειστές ως το Σάββατο το βράδυ.

Τίτλος: «Erdogan σε Putin: “Να συσταθεί δύναμη που θα προστατεύει τους Παλαιστινίους”»
Υπότιτλος: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνομίλησε με τον Ρώσσο ομόλογό του και δήλωσε ότι βλέπουν την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ με το ίδιο μάτι – “Θα πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του”, δήλωσε ο Erdogan»

Με πληροφορίες από WALLA, ISRAEL HAYOM 

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επί ποδός πολέμου το Ισραήλ: Συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με Γάζα, επίκειται εισβολή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: