Με ευλάβεια αλλά χωρίς τιμές φθάνει το απόγευμα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

File Photo: Πιστοί προσπαθούν να ανάψουν την λαμπάδα του με το Άγιο Φως, στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με την προσήκουσα ευλάβεια και ταπεινότητα, αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους θα έρθει το Αγιο Φως στην Ελλάδα, φέτος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης μετέβη νωρίς το πρωί σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Ο κ.Βλάσης θα επιστρέψει μεταφέροντας το Αγιο Φως το απόγευμα στις 6.30 περίπου  στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». H Ανάσταση φέτος ειδικά λόγω των περιορισμών κατά του κορωναϊού θα τελεστεί στις 9 μμ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί σε μητροπόλεις της χώρας και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Άγιο Νικολάο στο Σίδνεϊ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: