Κατηγορική καταδίκη ΕΕ στην απόφαση Ρωσίας για απαγόρευση εισόδου 8 αξιωματούχων

File photo: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες. EPA, ARIS OIKONOMOU




O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι με κοινή τους δήλωση καταδικάζουν «με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ρωσική επικράτεια».

Η απόφαση περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασόλι, την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούροβα καθώς και έξι υπαλλήλους των κρατών μελών της ΕΕ.

  • «Αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική δικαιολογία και είναι εντελώς αβάσιμη» , τονίζουν στην κοινή τους δήλωση οι τρεις Πρόεδροι.

Όπως σημειώνουν, «στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο τα σχετικά άτομα. Αυτή η απόφαση είναι η τελευταία, εντυπωσιακή απόδειξη του πως η Ρωσική Ομοσπονδία επέλεξε την αντιπαράθεση με την ΕΕ αντί να συμφωνήσει να αποκαταστήσει την αρνητική πορεία των διμερών μας σχέσεων».

«Η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών», καταλήγουν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Αθανασίου/ΗΦ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Σασόλι για κυρώσεις Μόσχας: Καμία κύρωση ή εκφοβισμός δεν θα εμποδίσει το ΕΚ να υπερασπισθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: