Οι Βρετανοί προς το παρόν δεν ξανάρχονται: Ανακοινώνεται η πράσινη λίστα, στο πορτοκαλί Ελλάδα, Κύπρος

Photo by Ximena Izaguirre from Pexels




Εκτοξεύεται από ώρα σε ώρα το κόστος ταξιδιού σε κάποιον από τους προορισμούς της «πράσινης λίστας» που θα δημοσιεύσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για τις χώρες προς τις οποίες θα επιτραπεί στους Βρετανούς να ταξιδεύουν από τις 17 Μαΐου και μετά.

Ενδεικτικό είναι ότι το κόστος στους δημοφιλείς προορισμούς της Πορτογαλίας διπλασιάστηκε μέσα σε λίγες ημέρες όταν διέρρευσε ότι η χώρα της Ιβηρικής θα είναι ανάμεσα σε εκείνες που θα περιλαμβάνονται στην βρετανική «πράσινη λίστα».

Γράφημα της Daily Mail

Άλλες χώρες που θα μπουν στο καλό κομμάτι της λίστας αυτής -που συντάσσεται κατά κύριο λόγο με κριτήριο βάση τις επιδόσεις των χωρών υποδοχής τουριστών στον εμβολιασμό- είναι η Μάλτα, η Ισλανδία, το Ισραήλ και το Γιβραλτάρ.

Αντίθετα το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης -Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος- αναμένεται να τοποθετηθούν στο «πορτοκαλί».

Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι ο κατάλογος, που ανανεώνεται σε τακτική βάση, θα περιλάβει τις περισσότερες από τις χώρες αυτές έως τα τέλη Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας του προορισμού, οι βρετανοί τουρίστες υποχρεούνται σε διάφορα μέτρα προφύλαξης πριν και μετά από το ταξίδι.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Μόνο με CoronaPass η είσοδος σε εστιατόρια, θέατρα, εκκλησίες, ξενοδοχεία από Δευτέρα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: