Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας

Άνθρωποι συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση προς υποστήριξη των Παλαιστινίων και να διαμαρτυρηθούν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, στο Ραμπάτ, Μαρόκο, 16 Μαΐου 2021. EPA, JALAL MORCHIDI




Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι κατηγόρησε την Κυριακή το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την “επιθετικότητα” του Ισραήλ εναντίον του “παλαιστινιακού λαού” και των “ιερών τόπων” του.

“Κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις — εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας — αλλά ξέρουν ότι είναι η αλήθεια”, είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Το Ισραήλ είναι αδίστακτο και αδυσώπητο στη συνέχιση της εποικιστικής του πολιτικής”, είπε, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας “να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ” εναντίον των Παλαιστινίων.

“Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;”, ρώτησε επίσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί δύο φορές εδώ και μια εβδομάδα κείμενο που ζητεί τον τερματισμό των συγκρούσεων, το οποίο πρότειναν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου

Το Αραβικό Κοινοβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για να συζητήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή κρίση και την κλιμάκωση των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών αναμένεται να εγκρίνουν ψηφίσματα τα οποία θα καταδικάζουν τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε χθες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης ισραηλινούς αξιωματούχους που βρίσκονται πίσω από «εγκλήματα πολέμου» σε βάρος των Παλαιστινίων, καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, Ηνωμένα Έθνη

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Μέση Ανατολή: Ο γ.γ του ΟΗΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας «ανεξέλεγκτης» περιφερειακής κρίσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: