Ανέκδοτα στη δικτατορία του σουλτανάτου: Κατηγορουν τον Ιμάμογλου ότι περπατούσε ασεβώς στο μαυσωλείο του Πορθητή

File Photo Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ενώ περπατάει… ασεβώς στο μαυσωλείο του σουλτάνου Screenshot via video twitter Sözcü @gazetesozcu
Στο στόχαστρο των Τούρκων εισαγγελέων βρέθηκε πάλι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή περπατούσε… με ασέβεια στο μαυσωλείο του Μωάμεθ του Πορθητή, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπό έρευνα αδίκημα είναι ότι όταν ήταν μέσα στο μαυσωλείο είχε τα χέρια του πίσω, στην πλάτη, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Barış Pehlivan της εφημερίδας Cumhuriyet, ο οποίος επικαλείται επιστολή που εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών στον Ιμάμογλου την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας εξηγήσεις για τις… πράξεις του. Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Sözcü και δείχνει τον Ιμάμογλου να περπατάει ανάμεσα στους τάφους του σουλτάνου και της συζύγου του, χωρίς να μπαίνει σε κανέναν από τους δυο.

Ο Ιμάμογλου, που είναι μέλος του κόμματος της αξιωματικού αντιπολίτευσης (CHP), επισκέφθηκε το μαυσωλείο πριν ένα χρόνο, τον περασμένο Μάιο στη διάρκεια τελετής για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ.

«Ο δήμαρχός μας εκλήθη να κάνει δήλωση ενόψει της νέας έρευνας που χωρίς στοιχεία, επικεντρώνεται απλώς σε υποτιθέμενη πρόθεση εκ μέρους του» δήλωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Μουράτ Ονγκούν.

 

Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη που έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελείς και αφορά επισκέψεις που έκανε ο Ιμάμογλου σε δημάρχους εκλεγμένους με το φιλοκουρδικό HDP. Η υποψία των αρχών είναι ότι στη διάρκεια αυτών των επισκέψεων ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε μόνο επαίνους για τους «εγκληματίες και τα εγκλήματά τους», όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μαχίρ Τσατακλί.

«Ο δήμαρχός μας εκλήθη να κάνει δήλωση ενόψει της νέας έρευνας που χωρίς στοιχεία, επικεντρώνεται απλώς σε υποτιθέμενη πρόθεση εκ μέρους του» δήλωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Μουράτ Ονγκούν.

File Photo Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου EPA/SEDAT SUNA μέσω ΚΥΠΕ

Ο Ιμάμογλου κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, το 2019 τερματίζοντας την επί δυο δεκαετίες κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος. Ορισμένοι αναλυτές τον θεωρούν πιθανό διεκδικητή της προεδρίας και αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2023. Είναι σφοδρός επικριτής του Τούρκου προέδρου- τον έχει κατηγορήσει για απολυταρχικές τάσεις- και έχει αντιταχθεί στα σχέδια του Ερντογάν για την κατασκευή του καναλιού μέσω της πόλης που θα παρακάμπτει τα Στενά του Βοσπόρου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλη περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αναδρομική συγγνώμη για τις σφαγές 5 αιώνων ζήτησε επισήμως το Μεξικό από τους Μάγια [ντοκιμαντέρ]


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: