Eurovision 2021: Mεγάλη νικητής η Ιταλία – Εντυπωσίασαν Στεφανία στη 10η θέση και Έλενα Τσαγκρινού στην 16η [video]

Photo Tο συγκρότημα Måneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni» ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στους Ιταλούς. EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN μέσω ΚΥΠΕ




Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία θρίλερ μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η Ιταλία συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς. Μετά την ψηφοφορία η Ελλάδα κατετάγη στη 10η με 170 βαθμούς θέση ενώ η Κύπρος στη 16η με 94 βαθμούς.

Το εντυπωσιακό της διοργάνωσης ήταν ότι τα τραγούδια τεσσάρων χωρών δεν πήραν κανένα βαθμό από το κοινό.
Μηδέν βαθμούς πήραν οι: Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία.  Η Κύπρος πήρε από κοινό 44 βαθμούς και συνολικά 94. Η Ελλάδα πήρε από το κοινό 79 βαθμούς και συνολικά συγκέντρωσε 170 βαθμούς.

Το ελληνικό ενδιαφέρον διπλό καθώς δύο κορίτσια, η Στεφανία Λυμπερακάκη για την Ελλάδα και η Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ξεσήλωσαν το κοινό με το «Last Dance» και το «El Diablo» αντίστοιχα.

Στον σχολιασμό ήταν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Παρουσιαστές της φετινής Eurovision, η οποία διοργανώνεται στην Ολλανδία είναι οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie de Jager (NikkieTutorials).

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE 

Ιστορίες Eurovision: Το Βατερλώ της ελληνικής επιτροπής με το Waterloo το 1974 [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: